Raikes gir seg i Microsoft

Raikes gir seg i Microsoft

Jeff Raikes, ansvarlig for Microsofts bedriftskunder og mannen bak Fast-avtalen, slutter i selskapet.

Jeff Raikes slutter i Microsoft i september, og blir erstattet av tidligere Adobe-president og driftsdirektør i Juniper Networks, Stephen Elop.

Raikes har vært ansatt i Microsoft siden 1981, han regnes som en av hovedarkitektene bak kontorpakken Office og har hatt ansvaret for selskapets bedriftskunder siden september 2005. Forretningsområdet, som også omfatter produkter som Microsoft Office, Exhange, Sharepoint og SQL Server omsatte for rundt 16 milliarder dollar i fjor, og utgjorde nesten en tredel av Microsofts totale inntekter.

- Det er umulig å overdrive den utrolige innflytelsen Jeff har hatt i sin har hatt i sin tid i Microsoft, skriver Microsofts toppsjef Steve Ballmer i en pressemelding.

LES OGSÅ: Raikes skryter av Lervik

Raikes forlater Microsoft drøyt ett år etter at Windows-sjefen Jim Allchin gjorde det samme. Senere i år kommer også Bill Gates til å forlate rollen som programvarearkitekt, og selskapet mister dermed tre av sine tyngste navn innen en kort periode.

Raikes oppgir ingen spesifikk grunn til at han nå velger å slutte.

- Siden 1981 har jeg hatt en utrolig reise med Microsoft. Med den suksessen vi har hatt og den dyktige ledelsen vi har, er tiden inne for meg til å overlate forretningen til en ny generasjon, sier Raikes i en pressemelding.

LES OGSÅ: Gates snakker om Microsofts fremtid

Analytikere som Computerworlds internasjonale nyhetsbyrå har snakket med er overrasket, men peker på at både Allchin og Raikes gir seg ved slutten av to viktige produktsykler, Windows Vista for Allchin, og Office 2007 og Exchange Server 2007 for, og at timingen er riktig for å overlate roret til noen andre.

- Jeg er svært overrasket. Jeff Raikes var min toppkandidat til overta som administrerende direktør i Microsoft etter Ballmer, sier analytiker Rob Helm.

Raikes går imidlertid ikke tomhendt fra selskapet. Ifølge en aksjonærutskrift fra september eier Raikes 5,4 millioner aksjer i Microsoft, som er verdt over 186 millioner dollar, rundt én milliard kroner etter dagens kurs.