ROBBET: Administrerende direktør Changpeng Zhao i Binance beklager at de ikke greide å hindre et ran av kunders bitcoins.

ROBBET: Administrerende direktør Changpeng Zhao i Binance beklager at de ikke greide å hindre et ran av kunders bitcoins.

Ranere fikk med seg 7000 bitcoins

Rundt 356 millioner kroner ble gevinsten for hackerne som robbet verden største markedsplass, Binance, for kunders bitcoins.

I volum er Binance verdens største børs for Bitcoin. Administrerende direktør Changpeng Zhao meddelte nylig at de er blitt frastjålet cirka 7000 bitcoins i et sofistikert angrep, skriver Coindesk.

Ifølge meddelelsen fra Binance oppdaget de en "inntrengning i stor skala" tidlig tirsdag denne uken, og at angriperne greide å skaffe seg enkelte kunders api-nøkler, koder for to-faktor autentisering og "potensielt annen informasjon".

Avsløringen kom bare timer etter at toppsjef i Binance, Changpeng Zhao, hadde gått ut på Twitter og varslet om at selskapet hadde satt i gang "visse ikke planlagte service-tiltak". I tillegg ble det meldt at kundenes konto er "#safu", som betyr at de er sikret av fondet som finnes for å kompensere kundenes tap i tilfelle slike hendelser.

Binance skal så langt ikke identifisert alle kontoer som er rammet, men ifølge selskapet er det bare de såkalte "varme lommebøkene" som er rammet, og de utgjør bare to prosent av alle bitcoinbeholdningene på Binance.

Ifølge Zhao hadde hackerne tålmodighet til å vente på akkurat riktig tidspunkt for å gjennomføre et godt planlagt angrep på tilsynelatende uavhengige kontoer. Transaksjonen var utformet slik at den kom seg rundt de vanlige sikkerhetskontrollene til Binance.

– Det er fryktelig at vi ikke rakk å blokkere transaksjonen før den ble utført, sier Zhao.

Nå blir det stengt for både innskudd og uttak på Binance i en uke fremover. Den normale handelen skal igang igjen snart, men Zhao advarer om at hackerne fortsatt kan kontrollere visse kontorer.

Markedet for kryptovalutaer reagerte rolig med en nedgang for bitcoin på 290 dollar fra 5900 dollar. Det er omtrent fem prosent, noe som ikke utgjør mer enn den daglige volatiliteten for bitcoin.