Rangnes lover flere konsulentoppkjøp

Rangnes lover flere konsulentoppkjøp

Oppkjøpet av Avenir og Spring Consulting er bare begynnelsen på EDBs nysatsning på applikasjonstjenester.

EDB skaffet seg over 350 nye konsulenter i dag til en pris på nesten 260 millioner kroner. EDB har med ett blitt en betydelig aktør innen feltet for applikasjonstjenester.

 

Men selskapet stopper ikke med dette. EDB har som strategisk ambisjon om å passere åtte milliarder kroner i omsetning innen utgangen av 2008. I 2006 vil de trolig nærme seg 5,6 milliarder. For å nå målene i 2008 skal selskapet også satse videre på konsulentdelen.

 

- Kommer det flere oppkjøp av selskaper som jobber med applikasjonstjenester?

 

- Vi skal ikke utelukke det, nei, sier EDB-sjef Endre Rangnes til Computerworld.no.

 

Ser muligheter

 

Innen bank- og finans er EDB store på applikasjonsutvikling. I første halvdel av 2005 gikk selskapet gjennom et strategiarbeid hvor de konkluderte med at konsulentsatsningen skulle trappes opp.

 

- Kundene vi drifter applikasjoner for etterspør i større grad også tjenester på applikasjonsutvikling og vedlikehold. Så vi ser muligheter der, spesielt  innen SAP, Microsoft og Oracle, sier Rangnes.

 

Avenirs sterke offentlige kundebase har vært et lokkemiddel overfor EDB.

 

- Vi har primært vært i en sektor, nemlig bank og finans, og der er vi ledende. Nå går vi inn i offentlig sektor. Avenir har cirka 40 prosent av omsetningen fra offentlig sektor. Spring Consulting befinner seg i stor grad innen handel og industri, så vi kommer bra inn der også, forteller Rangnes.

 

EDB har ikke vært tom for konsulenter i offentlig sektor. Tidligere overtok de en del software utviklet og driftet av IBM. Ifølge konserndirektør Geir Remman holder jobber de nå med videreutviklingen av disse og investerer 30 millioner i å forbedre løsningene. Dette er i første rekke lønn- og personalsystemer og arkivsystemer. 

 

 - Applikasjonstjenester og forvalting får vi mer av  med kjøpet av Avenir. Vi får  et bredere tilbud til hele offentlig sektor, sier Remman.

 

- Er det kundene dere har vært ute etter eller kompetansen?

 

- Det er nok en kombinasjon av at vi får et sett med nye kunder, kryss-salgsmuligheter hos eksisterende kunder og selvfølgelig tilgang til kompetanse på flere områder. I tillegg til kompetanse på SAP, Microsoft, Oracle med tilhørende teknologier, får vi også bra prosjektlederkompetanse som vi delvis mangler i EDB. Vi får også inn rådgivningskompetanse som vi ikke har hatt tidligere, sier Rangnes.

 

Nye juridiske enheter

 

- Blir det vanskelig å integrere Ementor/Avenir-kulturen inn i EDB?

 

- Vi har integrert seks selskaper i EDB de siste 18 månedene. Vi har fått 1.200 nye medarbeidere. Vi brukte store deler av 2005 på å gjøre dette, så vi har stor respekt for at det er utfordrende, sier Rangnes.

 

Både Avenir og Spring Consulting skal operere som selvstendige juridiske enheter i en nyopprettet enhet i EDB. Selskapene blir hetende Avenir AS og Spring Consulting AS med EDB ASA som eier. 

- Vi får se hvordan vi skal få til en felles kultur innefor dette rammeverket etter hvert, sier EDB-sjefen som heller ikke har bestemt seg for hvordan de skal angripe merkevarebyggingen i forholdet mellom de to nyoppkjøpte selskapene og EDB.

Les også: Ementor selger Avenir til EDB

EDB sluker Spring Consulting