Rangnes positiv til PwC-oppkjøpet

- Oppkjøpet av PricewaterhouseCoopers skaper en meget sterk konsulentorganisasjon i Norge og internasjonalt, og skaper dynamikk i et ellers labert IT-marked, sier administrerende direktør Endre Rangnes i IBM Norge.

Han gleder seg over det som har skjedd:

IBM og PricewaterhouseCoopers har kunngjort at IBM kommer til å overta PricewaterhouseCoopers' verdensomspennende konsulentorganisasjon, PwC Consulting. Overtakelsen er et faktum når den er godkjent av myndighetene og av eierne av de lokale PwC-firmaene, ventelig i slutten av tredje kvartal.

Oppkjøpet innebærer at IBM overtar PwC Consultings medarbeidere i Norge. IBM Norge har fra før 1.500 ansatte, hvorav 1.100 innen konsulentorganisasjonen IBM Global Services.

- PwC Consulting og IBM utfyller hverandre. IBM får tilført flere hundre nye medarbeidere med sterk bransjekunnskap og forretningsforståelse, samt spisskompetanse innen SAP og e-business. Dette vil befeste IBMs posisjon som rådgiver innen endringsprosesser, effektivisering og teknologi overfor kunder i privat og offentlig sektor, sier Rangnes.

IBM Norge har bred erfaring i å integrere medarbeidere fra andre selskaper i egen organisasjon. I 1995 kjøpte selskapet Norsk Informasjonsteknologi og overtok nærmere 700 medarbeidere.

Senere har IBM Norge overtatt flere hundre medarbeidere blant annet fra Saga Petroleum og Storebrand i forbindelse med at selskapene outsourcet drift av IT-systemer til IBM. For bare en måned siden overtok IBM det norske høyteknologiselskapet Metamerge.