Rapporterer via smarttelefon

Rapporterer via smarttelefon

Revio har utarbeidet en rapporteringsløsning som gir Securitas' vektere helt nye muligheter.

- Dette er en rapporteringløsning via smarttelefon som gjør at det blir lettere å holde oversikt over det som skjer, sier Steffan Larsen, Revios kontaktperson i Securitas.

Bedre situasjonskontroll

Larsen forklarer at løsningen gir en langt bedre oversikt og ikke minst effektivitet enn tidligere. Før tok det altfor lang tid i forhold til rapportering.

- Når en vekter går rundt på et kjøpesenter for eksempel så er det bare å legge inn observasjoner og lignende på mobilen så vil de som sitter ved kontrollsenteret se hva som skjer umiddelbart. Alt fra anmeldelser til oppdrag kan legges inn i løsningen, forklarer han IT-Bransjen.

Løsningen benyttes i dag av over 1000 bruker på blant annet flyplasser og kjøpesentre og det blir skrevet rundt 30 000 rapporter i måneden.

Samarbeid

Securitas har samarbeidet tett med selskapet Revio, som er kjent for å lage effektiviseringsverktøy.

- Dette er et utviklingssamarbeid som har utviklet seg etterhvert. Vi er veldig fornøyd med samarbeidet, sier Larsen.

De valgte å bygge løsningen basert på Windows Azure etter forslag fra Revio.

- Vi har testen løsningen og den virker realtivt bra så langt, påpeker han.

Overføringen til Windows Azure vil foregå i månedsskiftet. Hensikten med overgangen til Azure er for å håndtere sikkerhet og skalerbarhet til flere land.

Deltar i konkurranse

Revio er veldig glad for å bli valgt som samarbeidspartner.

- Løsningen vår er i følge Securitas eneste kvalifiserte fra Norden. Løsningen kom gjennom nåløyet til Securitas interne globale innovasjonskonkurranse, hvor det er 20 prosjekter fra hele verden som konkurrerer, sier sivilingeniør Nils Olav Rislå i Revio.

Nå er de på jakt etter lignende oppdrag.

- Vi ser nå på andre markeder som tilsvarende rapporteringsbehov. Vi er allerede i god dialog med byggebransjen og forsikringsbransjen, sier Rislå.