Raser over Telenors danske 3g-rabatt

TDC og Telia mener at myndighetene har feilet stort ved å gi Telenor-eide Sonofon over 400 millioner danske kroner i rabatt.

I går ble Sonofon tildelt den fjerde danske 3-g-lisensen for 533 millioner danske kroner. Etter å ha tapt kampen om lisensen i 2001, fikk de en ny mulighet etter at Telia ga avkall på en lisens etter at de endte opp med to da de kjøpte Orange.

 

Konkurrentene TDC og Telia er derimot ikke fornøyd med hva Sonofon betalte. Ifølge Computerworld.dk har Sonofon fått 420 millioner kroner i rabatt i forhold til det de andre måtte ut med for fire år siden. De mener det er urettferdig og sterkt konkurransevridende.

 

Begge selskapene betalte i underkant av en milliard.

 

Ennå ikke i gang

 

Administrerende direktør Jesper Brøckner i Telia Mobile sier at den danske IT- og telestyrelsen har misforstått sin rolle når de gir en ny operatør bedre betingelser enn konkurrentene.

 

Telia har ennå ikke startet opp med sine 3g-tjenester i Danmark og gårsdagens avgjørelse har ikke gjort det mer fristende å sette i gang.

 

Teleanalytiker Troben Rune forteller til Computerworld.dk at den lave lisensprisen gir Sonofon en fordel, men at den er marginal.

 

Både Telia og TDC vurderer å forfølge saken juridisk.