Rask 1. mai - for noen

Rask 1. mai - for noen

Tele2 er snart klar med 4G. Fra 1. mai vil enkelte kunder få raskere mobilnett, men ikke alle.

I første omgang er det L og XL-kundene til Tele2 som skal få tilgang på 4G-fart opptil 40 MB/s. Fra oktober vil 4G også inngår i andre abonnement.

Ikke alle Tele2 Norge

I denne sammenhengen betyr Tele2 det operative selskapet Tele2 og ikke alle i Tele2 Norge. Kunder hos Tele2-selskapene OneCall og Network Norway får foreløpig ikke noe tilbud. Det har sammenheng med at operativt leier de nett hos Telenor der de ikke har eget nett. De med merkevarenavnet Tele2 leier hos NetCom. Av Tele2 Norges 1,2 million kunder er det en betydelig mindre del som i første omgang får 4G.

Tele2 Norge som konsern har ligget i strid med Telenor om nettopp hastighet i det de leier. Arild Hustad har tidligere uttalt at de fra sommeren vil inngå avtale med en og ikke to andre operatører om nettleie. Stadig mer peker i retning av at det blir en avtale med NetCom.

40 Mbit/s hastighet

- Som en utfordrer i markedet står vi på hodet for å kunne tilby våre kunder de beste tjenestene til gode priser. Vi velger å tilby 4G til de kundene som bruker mest data og som har størst behov for høyere hastighet først. Alle andre vil få det til høsten, sier Hanne Løvstad, direktør i Tele2.

Tele2 vil i første omgang tilby 4G med opptil 40 MB/s til sine kunder med standard L og XL abonnement. Det er her behovet er størst, og for å få glede av mulighetene som 4G-fart tilbyr er det gunstig å ha større datapakker inkludert i abonnementene.

- For dagens mobilbruker handler det ikke lenger om å kunne ringe. Med 4G på plass vil våre kunder gis muligheten til å surfe superraskt på internett gjennom mobilnettet. Fleksibiliteten som her gis i forhold til tid og sted blir stadig viktigere for nordmenns mobilhverdag, fortsetter Løvstad.