Rask dvd-brenner

Rask dvd-brenner

Asus tilbyr Serial ATA og 20x skrivehastighet for dvd med sin nyeste brenner.

Også Asus har nå presset brenningen av dvd opp til 20x i likhet med noen andre produsenter, men riktignok blir den praktiske forskjellen ned til 16x- og 18x-brennere trolig svært marginal.

Bakgrunnen for dette er at 20x er topphastigheten, mens snitthastigheten vil ligge et godt stykke under dette. Trolig vil det i praksis ta i underkant av 5 minutter å brenne en full dvd.

Man bør videre også være oppmerksom på at 20x skrivehastighet vil stille større krav til kvaliteten på mediene man benytter. Spesielt i henhold til kompatiblitet med vanlige dvd-spillere kan lav skrivehastighet ofte være en fordel.

Brenneren kan likevel være høyaktuell, ettersom funksjonalitet og spesifikasjoner generelt ser ut til å være meget bra. Brenneren har Serial ATA-grensesnitt og tilbyr i tillegg til opptil 20x dvd+r/-r-hastighet gode skrivehastigheter også på dvd+rw/-rw og cd-r/-rw.

Det er også støtte for LightScribe, som gir mulighet for å " brenne" etiketter på plater i form av tekst eller enkel grafikk. Bruk av Lightscribe krever imidlertid spesielle plater.

Asus lover videre lavt støy- og vibrasjonsnivå fra brenneren.

Prisantydningen for Asus DRW-2014L1T er cirka 250 kroner. Brenneren vil finnes i fargene hvit, beige og sort. Mer informasjon: no.asus.com

LES OGSÅ: Billig HD DVD-spiller for pc