Raske biler, spreke pc-er

Raske biler, spreke pc-er

Fristet av Acers suksess med bærbare Ferarri-pc-er etablerer Intel nå sitt eget pc-merke i samarbeid med Lamborghini.

Intel skal ha inngått et partnerskap med italienske Automobili Lamborghini om å utvikle og markedsføre bærbare pc-er under Lamborghini-navnet.

Konsept-pc

Ifølge Intel er suksessen med Centrino-teknologien basert på trender som økt salg av bærbare og en sterk utbredelse av trådløse nettverk.

Ettersom to tredjedeler av de solgte pc-ene i Italia nå er bærbare, kan det være lurt av Intel å samarbeide med den anerkjente bilprodusenten for å utvikle sitt eget konsept-merke.

Spesielt siden samarbeidet mellom Acer og Ferrari viste seg å være meget vellykket.

Lamborghini-pc-en vil bli et prestisjeprosjekt for Intel hvor det stilles store forventninger til både ytelse og utseende. Uansett blir det neppe snakk om en maskin i folkevogn-klassen.

Napa

Det er helt naturlig å anta at pc-serien baseres på neste generasjon Centrino-plattform som lyder kodenavnet «Napa». Napa består av en strømsparende Pentium M-prosessor med to kjerner, «Yonah», brikkesettet i945, grafikkjernen «Calistoga» og det trådløse nettverkskortet Intel PRO/Wireless 3945ABG.

Napa skal gi et effektforbruk som er 0,5W lavere enn dagens Centrino, noe som vil medføre ekstra batterilevetid. Komponentene skal også være 20 prosent mindre slik at bærbare PCer både kan lages tynnere og lettere.

Det spekuleres nå i hvorvidt Lamborghini/Intel også vil følge opp trenden med å benytte et kabinett i karbonfiber, som både er sterkere og en anelse lettere enn metall.

Merkeløse pc-er

Det er en "kjent" hemmelighet at Intel lager egne pc-er til anonyme fabrikanter som ønsker et ferdig produkt de kan sette sitt eget merkenavn på.

Prosessorgiganten ønsker ikke så mye oppmerksomhet rundt dette, fordi de naturlig nok ikke vil konkurrere med pc-produsentene som i stor grad de lever av.

Mangler forhandlere

Verken Lamborghini eller Intel har noe distribusjonsledd for bærbare pc-er. Ubekreftede meldinger forteller imidlertid at maskinene vil selges via nettet gjennom nettbutikken til Lamoborghini.

Det er forventet at maskinene vil dukke opp i Norge løpet av de første månedene i 2006.