Real Linux-telefon

Motorola har bestemt seg for å legge inn medieavspilleren RealOne Player i selskapets Linux-telefoner.
Mobilvarianten av RealNetworks RealOne Player er tilgjengelig for alle de fire største operativsystemene for mobiltelefoner, Linux, Palm, Symbian og OpenWave.

Avtalen med Motorola, verdens nest største produsent av mobiltelefoner, er et viktig skritt for ReatNetworks i retning av å få innpass i rekken av smarte mobiltelefoner (som Sony Ericsson P800) som er i ferd med å bli lansert.

Motorolas lisens dekker alle typer operativsystemer selskapet måtte velge å bruke i sine mobiltelefoner. I starten vil selskapet bruke RealOne i Linux-telefoner rettet mot forbrukermarkedet.

-- Vi arbeider sammen om et konkret håndsett som vil bli et av de første Linux-baserte håndsettene fra Motorola, sa mobilsjef Ian Freed i RealNetworks på konferansen Cellular Telecommunication & Internet Association (CTIA) i Las Vegas tidligere denne uka.

Med de største

Etter avtaleinngåelsen med Motorola har RealNetworks avtale med de fire største mobilprodusentene. Nokia, Samsung og Siemens har allerede valgt programvare fra Real. Selskapet har også inngått avtale med mobiloperatørene Vodafone som vil bruke Reals teknologi til å distribuere lyd og video i en multimedietjeneste som heter Vodafone Live.

Ifølge IDG News forventer Realnetworks at det vil bli solgt mellom 50 og 100 millioner multimediehåndsett i 2004. Fortsatt vil slike telefoner utgjøre en relativt liten del av totalmarkedet som i 2002 var på 423 millioner mobiltelefoner.