Real-sjef mobber Ipod-brukere

Rob Glaser, sjefen i Real Networks, følger Microsofts toppmann Steve Ballmer i Apple-dissing ved å kalle Ipod-brukere tyver.

For noen uker siden ble det kjent at at Microsoft-sjefen Steve Ballmer forbyr ungene sine å bruke Ipod. Microsofts konsernsjef, en mann med kraftig temperament, sa i et intervju med forretningsbladet Fortune at han "har hjernevasket mine unger: Du får ikke bruke Google, og du får ikke bruke Ipod."

 

Nå er det toppsjefen i Real Networks som følger Ballmer i Ipod-mobbingen. Glaser sier i et intervju i den britiske avisa The Guardian at han tror halvparten av all musikk på Ipod er lastet ned ulovlig.

 

Han reagerer irritert når avisa konfronterer han med Apples suksess.

 

- Jeg tror at rundt halvparten av all musikk som er lagret på Ipod er skaffet ulovlig, enten gjennom peer-to-peer-nettverk, eller gjennom ripping av cd-er fra venner eller kolleger, sier Glaser.

 

- De bare stjeler

 

Glaser mener at Apple har skylda i dette fordi Ipod ikke er kompatibel med andre musikktjenester som Real Network.

 

- Musikkindustrien har gjort en alvorlig feil, ikke ved å godta Apples prispolitikk, som har fått mest oppmerksomhet, men ved å godta at Apple laget musikkspillere som ikke er tilgjenglige for andre produsenter.

 

Offisielt har hver Ipod lagret i snitt 25 låter.

 

- Men det er mange flere låter lagret på dem, sier Real Networks' toppsjef.

 

Les også:  Microsoft-sjefen forbyr ungene å bruke Ipod