Red Hat kjøper Ansible

ET BETYDELIG SKRITT: Ansible er en opplagt leder innen it-automatisering og devops, og bidrar til at Red Hat tar et betydelig skritt i retning av vårt mål om å skape friksjonsløs it, sier Joe Fitzgerald i Red Hat. 

Red Hat kjøper Ansible

Blant kjennere er Ansibles Python-baserte utviklingsverktøy for devops godt kjent. Nå skal de inn i porteføljen til Red Hat.

Ifølge Venturebeat skal det dreie seg om 100 millioner dollar, men ingen av partene har røpet kommersielle detaljer i saken. Ansible lager verktøy for systemkonfigurasjon som skal passe som hånd i hanske i Red Hats eksisterende løsning for arbeidsflyt.

Enkelhet og kraft skal være Ansibles styrke, og de har et sterkt community bak seg. Red Hat har også sterke verktøy innen automatiske rammeverk for devops, så noe overlapping vil det være. Da er spørsmålet hvilke verktøy som vil fases ut.

Ifølge Infoworld har Red Hats Cloudforms og Satellite såpass sterk posisjon at de nok ikke rammes. Cloudforms er i hovedsak rettet mot policy, orkestrering og styresett (governance) i hybride løsninger, men ikke automatisering. Satellite er for vedlikehold av Red Hat-servere og er blitt integrert med Puppet, et konkurrerende system for automatisering.

Benytter Ansible 

I stedet for å erstatte eksisterende løsninger, skal Red Hat ha planer om å benytte Ansible som middleware for automatisering. Forespørsler om konfigurering fra Cloudforms kan overføres til Ansible, som igjen kan automatisering av endringer, for eksempel ved hjelp av Satellite-agenter på maskinene som trenger dem.

Ansible kan også bli en erstatter for Puppet i Satellite, avhengig av hva brukerne av Red Hats løsninger foretrekker.