Redd dine digitale påskebilder

Redd dine digitale påskebilder

Datasikkerhetsselskapet Ibas og Fototek lanserer nå en redningspakke for digitale bilder.

Er du blant dem som opplever at feriebildene på det digitale kameraet plutselig slettes ved en feiltagelse. Fortvil ikke; Datasikkerhetsselskapet Ibas og Fototek lanserer nå en redningspakke for digitale bilder i 65 norske fotobutikker.

Lanseringen kommer nå som et resultat av at stadig flere mennesker spør sin nærmeste fotohandler om hjelp til å gjenskape digital bilder som er gått tapt.

Sletter sine egne bilder

-I hektiske perioder er det mange som ved en feiltagelse sletter bilder som skulle vært bevart, i stedet for å lagre dem sikkert. Andre mister apparatet i vann, eller skader det ved fall eller støt. Men det er altså mulig å gjenskape opptil 100 prosent av de tapte bildene bare man behandler kameraet og minnebrikken riktig etter at uhellet har inntruffet, sier Lars Løfsgaard, leder for Ibas kundesenter.

- Prisen på redningspakken er 995,- inkl. mva. Hvis bildene ikke lar seg redde, er det kostnadsfritt for kunden, avslutter Løfsgaard.

Enklere for forbrukeren

- Fagfotografer får stadig oftere besøk av forbrukere med ødelagte minnekort. Mange har selv forsøkt å benytte software lastet ned fra internett, men dette er komplisert og svært ofte med dårlig resultat. Nå blir alt enklere for forbrukeren, de trenger ikke å gjøre noe selv, forteller Kjell F. Storvik, Markedssjef i Fototek.