Reddet Cinet

Reddet Cinet

Itegra feirer sitt første år etter overtakelsen av Cinet-PC. Merket var døden nær da det ble plukket opp av driftige sandefjordinger. I år selges det 10.000 enheter.
Cinet PC har lang tradisjon i Norge. På nittitallet var merket blant de mest solgte av alle, inkludert internasjonale konkurrenter. Men så begynte det å gå nedover. I fjor gikk luften ut av selskapet og konkurs var neste steg.

Men siste spiker var ikke slått i Cinet-kista. Distributøren Itegra kjøpte en av produksjonslinjene, merkenavnet og et knippe nøkkelpersoner for 1,5 millioner kroner. Nå, ett år etter, lever Cinet fremdeles.

-- Vi har fått opp grunnvolumet, det er vi fornøyd med. Innen utgangen av året er vi oppe i cirka 10.000 solgte enheter, sier administrerende direktør Ole Vinje i Itegra.

Vil mer

Han legger til at de gjerne hadde sett et enda høyere volum. Da de startet opp produksjonen under Itegra-vingene, hadde han et mål på rundt 1.000 solgte i måneden. For neste år mener han et mål på mellom 12 og 15.000 enheter er innen rekkevidde.

-- Vi har en klar ambisjon om å bli blant de tre største pc-produsentene i Norge. De største er Komplett og Hattelco med sine pc-merker, pluss TCI i Bergen som også er større enn oss.

Ifølge Vinje er pc-produksjon likevel en lønnsom affære for selskapet. Ved å være en pc-leverandør får nemlig Itegra bedre innkjøpsavtaler med komponentleverandører.

-- Med dette er pc-produksjon en fin business for oss, sier Vinje.

Satsing på hjemme-pc-er skal være med på å oppfylle målene for Itegras Cinet-produksjon.

-- Vi har laget en konfigurator på vår hjemmeside for forhandlerne, og dette er skreddersydd for hjemme-pc-konseptet.

Små kunder

Ifølge Vinje er dette tiltaket myntet på forhandlere som har små kunder, gjerne de som har kun fem, seks ansatte, slik at disse enkelt kan forholde seg til hjemme-pc-avtaler. Med konfiguratoren kan forhandlerne lage ferdige tilbud, inklusive finansiering.

-- Vi fronter Cinet PC inn mot dette konseptet, sier Vinje.

Han forteller at Itegra også har fått endel gamle Cinet-forhandlere med seg videre, som også kjøper andre komponenter enn pc-er.

-- Men vi må jobbe hardt og får ikke noe gratis, sier Vinje.