Rederi fikk It-sikkerhetsprisen

Rederi fikk It-sikkerhetsprisen

Tirsdag ble konsernsjef Nils P. Dyvik i Wallenius Wilhelmsen tildelt It-sikkerhetsforums pris for godt sikkerhetsarbeid.
It-sikkerhetsprisen ble i år delt ut for tredje gang. Denne gangen gikk prisen til Wallenius Wilhelmsen, som er et av verdens største rederier innen transport av biler og andre kjøretøyer.

Juryen begrunner sitt valg med at rederiet har klart å koble det it-relaterte sikkerhetsarbeidet med bedriftens forretningsprosesser på en god måte. Selskapet har også vist at en aktiv synliggjøring av sikkerhetsarbeidet øker bevisstheten hos de ansatte.

Konsernsjef Nils P. Dyvik mottok prisen på vegne av Wallenius Wilhelmsen. Og nettopp toppledelsens engasjement i it-sikkerhetsarbeidet ble trukket fram som en av grunnene til at rederiet har lykkes i sitt holdningsskapende arbeid internt.

I motsetning til de fleste andre toppsjefer har Dyvik valgt å være relativt åpen om sikkerhetsarbeidet i selskapet han leder.

-- Det at vi har valgt å være åpne kan gjøre oss mer sårbare. Men det er en bevisst vurdering fra vår side. Vi håper det gavner i det lange løp. Så langt har vi ikke merket noen negative konsekvenser av å være åpne, sier Dyvik til Computerworld.

Jan Erik Larsen, direktør ved Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) delte ut prisen.