Refser norske bedrifter

Refser norske bedrifter

32 prosent av all programvare i Norge er piratkopiert.
30.000 norske bedrifter får i disse dager en kraftig advarsel mot piratkopiering. Om de likevel faller for fristelsen venter fengselsstraff, og skyhøye bøter, skriver Aftenposten.

Business Software Alliance (BSA) har sett seg lei på nordmenn som bruker piratkopierte programmer. I et nytt skriv til 30.000 norske bedrifter skisserer interesseorganisasjonen konsekvensene av å la være å kjøpe lisensiert og lovlig programvare.

32 prosent av all programvare i Norge er piratkopiert. Piratkopiene påfører norske it-bedrifter et tap på én milliard kroner årlig, ifølge tall fra BSA 27 prosent av norske bedriftsledere innrømmer at deres bedrift ikke sikrer at programvarelisensene er tilfredsstillende og lovlige.

59 prosent av avgangsstudentene på BI og NTNU synes det er akseptabelt å benytte piratkopiert programvare til privat bruk, og 55 prosent har allerede benyttet piratprogrammer.

Blant virkemidlene er et bilde av et sett med håndjern sammen med teksten: "La ikke dette bli ditt neste dobbeltklikk" og "Piratkopierer du på jobben risikerer du opptil tre års fengsel."