(Illustrasjonsfoto: Istock)

Stortest: 15 regnskapsprogrammer

Her er den definitive testen av regnskapsprogrammer; ni systemer i 15 forskjellige varianter. Nå er det mer automatikk enn noensinne.

Fjorårets test av regnskapsprogrammer for små aksjeselskaper var den største noen sinne. I år har vi byttet ut en deltaker og lagt til en variant i tabellen vår. Vi har derfor testet hele ni systemer som vi sammenligner i hele 15 varianter. Årets utfordrer er Fiken.no, en webløsning som fokuserer på å forenkle regnskapsføringen så alle kan føre selv.

Det er et uttrykk i regnskapsbransjen som sier at «alt blir Visma til slutt». I løpet av året, har Visma kjøpt to årsoppgjørssystemer, Mokastet Total og Finale, lønnssystemet Huldt & Lillevik samt økonomi-systemet e-conomic. Vår test inneholder derfor tre systemer fra Visma, og Uni Micro må enda en gang bytte ut årsoppgjørsløsningen sin.

Myndighetene innfører stadig vekk nye elektroniske innrapporteringsmetoder som a-meldingene, EDAG og ELSA. Spesielt ELSA-prosjektet er en god kandidat for deltakerne i vår test. Her kan regnskapssystemet sende inn regnskapsdata, og så vil Skattetaten selv ta seg av skatteberegningen. Det er en måte å frigjøre seg fra de skjemaene som må sendes inn til Altinn i dag da disse er en gjenlevning fra papirskjemaenes tid. Her blir det ingen dobbeltinnsending av data. Regnskapssystemer med ELSA-innsending har dog svært langt igjen til den funksjonaliteten som er i de spesialiserte årsoppgjørssystemene.

En lønnsmodul blir stadig viktigere for alle selskaper med ansatte – også de aller minste. A-meldingene er praktiske og tidsbesparende, men fungerer best med en lønnsmodul. Bortsett fra Duett og e-conomic tilbyr samtlige deltagere lønnsmoduler som er godt integrerte og har en rimelig innstegspris.

Du kan laste ned hele testen ved å trykke på lenken under.

Les om: