Aksjekurser i sanntid på iPhone

Aksjekurser i sanntid på iPhone

Det norske firmaet Marketmind har lansert en aksje-app som gir deg finansinfo i sanntid.

Marketmind Mobile Trader er navnet på app-en, som nå er tilgjengelig gratis hos Apples App Store.

Normalt vil aksjekursene og den andre informasjonen være rundt 15 minutter forsinket. Men hvis man tegner gratisabonnement hos Stocklink Trader, kommer informasjonen umiddelbart.

LES OGSÅ:

Forbedret iPhone-budsjett

- Så vidt vi har greid å finne ut, er vi først i verden med kontinuerlig sanntidsstrømming av slike data, det vil si at alle kursene oppdaterer seg hele tiden, fremholder Erik Storm hos Marketmind Financial Software AS overfor Macworld.no

Snart Android og iPad

Tjenesten som nå er gjort tilgjengelig på iPhone, vil snart være klar også på Android-telefoner og på iPad, ifølge Storm.

Stocklink.no er et nettsted som eies av Marketmind og som tilbyr registrerte brukere sanntidsinformasjon om aksjekursene på Oslo Børs. Nå kan altså denne informasjonen leveres ikke bare via nettstedet, men også direkte til iPhone-brukere.

LES OGSÅ:

Aksje-kjøp via iPhone

Foruten gratis oppdatert informasjon om aksjekurser, valutakurser, indekser og råvarer får man også med nyhetsmeldinger som er relevante for dem som følger med i finansmarkedet.

- Vi har brukt over 6000 timer på å få til den avanserte teknologien som ligger bak Marketmind Mobile Trader, fremholder Storm overfor Macworld. – Det viste seg ikke å være så lett, fastslår han.

Men nå høstes altså fruktene. I løpet av den første uka etter lanseringen er det 1000 personer som har lastet ned applikasjonen fra App Store.

Gode tilbakemeldinger

- Tilbakemeldingene kunne ikke være bedre, sier Storm. - Vi har 5 av 5 stjerner i App Store etter 1000 nedlastninger, og vi har fått en rekke tilbakemeldinger fra folk som er svært fornøyd med hvor tett man kan følge aksjer, råvarer, valuta og mer. Folk er også imponert over streamingen, som ligger langt foran andre aktører og gjør at man er mye mer oppdatert.

LES OGSÅ:

Aksje-kjøp via iPhone

Det er forøvrig ikke bare informasjon fra Oslo Børs man får via Marketmind Mobile Trader. Tjenesten inneholder nå også informasjon om aksjer på Oslo Axess, Nasdaq, Stockholms-børsen og København-børsen, blir det opplyst på Stocklink iMarkedet.

Forbedringer underveis

Ifølge Storm jobbes det allerede hardt med å forbedre app-en. Det er både snakk om å inkludere mer informasjon og å foreta noen rene forbedringer.

Her hos Macworld.no merket vi at det var stor og tilnærmet uavbrutt nettverkstrafikk fra iPhone-en da vi prøvde applikasjonen. Spørsmålet det var naturlig å stille da, er om applikasjonen kan komme til å tappe iPhone-en for strøm raskere enn brukerne finner akseptabelt.

- Vi har ikke testet Marketmind Mobile Trader sitt strømforbruk spesifikt, svarer Erik Storm. - Som ved all nettverkstrafikk vil det blant annet avhenge av nærhet til basestasjoner og rutere, samt hvor mye data som lastes ned – antall instrumenter i Min Portefølje, for eksempel. I neste versjon kommer det en funksjon hvor man kan bestemme hvor ofte kursene skal oppdatere seg, det vil si at man kan slå av/på den kontinuerlige oppdateringer, sier han.

Regnskap