Apples milliardbutikk gruser alle

Apples milliardbutikk gruser alle

Tjente mer enn Microsoft, Google og Facebook tilsammen i fjor.

Apple er en fenomenal pengemaskin. Nettstedet Slashgear har ifølge danske Channelworld sett nærmere på Apples regnskaper og konkluderer med at eplegiganten faktisk utkonkurrerer hele it-industrien med sin svimlende inntjening.

Lukrativ kistebunn

Det er regnskapstallene for 2012 som ligger til grunn for Slashgears analyse. Punktum for siste regnskapsår ble satt med et overskudd på 41,7 milliarder dollar, eller 234,7 milliarder norske kroner, av en omsetning på 156,5 milliarder dollar (881 milliarder kroner).

Rå inntjening

Nå er ikke Apple alene om å drive god butikk, men de fleste andre blekner når man sammenligner. Selv når man legger sammen inntjeningen til giganter som MIcrosoft, Ebay, Google, Yahoo!, Facebook og Amazon, klarer man ikke å nå Apples høyder. Disse selskapene genererte tilsammen 34,4 milliarder dollar, eller høyst respektable 193,6 milliarder kroner.

Pc-produsentene lenger bak

Videre ser vi at de sentrale pc-produsentene - Dell, Asus, Intel, IBM, Lenovo og HP - sto for et samlet overskudd på 19,4 milliarder dollar, ifølge Slashgears oversikt. 110 milliarder kroner er penger det og.

En stor del av Apples enorme inntjening skyldes selskapets portefølje av mobile produkter.

HP trekker ned

HP la i slutten av november frem sine mareritt-tall for fjoråret. Selskapet straffes hardt for oppkjøpet av programvareselskapet Autonomy for 10 milliarder dollar i fjor. Dette ledet til at HP nå skriver ned verdien av Autonomy med hele 8,8 milliarder dollar.

Les om:

Regnskap