Dell må endre regnskapene

Dell må endre regnskapene

Regnskapene i Dell de siste fire årene må skrives om etter omfattende talltriksing.

En intern regnskapsgjennomgang i Dell har konkludert med at enkelte ansatte har gjort endringer i selskapets kassebeholdning for å nå de finansielle målene hvert kvartal. Eksterne regnskapsførere har også blitt fôret med uriktige tall, spesielt mot slutten av hver regnskapsperiode. I de reviderte regnskapene vil Dell kutte mellom 50 og 150 millioner dollar i bokførte inntekter i perioden 2003-2006 og første kvartal 2007, melder selskapet.

Dell planlegger også å si opp, bøtelegge eller advare de ansatte som har vært involvert i regnskapsjukset, men vil ikke offentliggjøre hvem eller hvor mange det dreier seg om.

- Vi har gjort det vi mener er nødvendig overfor de impliserte, og det inkluderer oppsigelser, bekreftet Dells finansdirektør Don Carty i en telefonkonferanse med journalister, melder IDGs nyhetsbyrå.

LES OGSÅ: Færre fornøyde kunder for Dell

Dell startet en intern gjennomgang av regnskapene i august 2006, etter at det amerikanske kredittilsynet U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) fant uregelmessigheter i tallene fra selskapet. Tilsynet har samarbeidet tett med Dell, men fortsetter sin egen etterforskning selv om de interne undersøkelsene nå er avsluttet.

Les om:

Regnskap