Gullregn over Opera-ledelsen

Gullregn over Opera-ledelsen

Lars Boilesen tjente 41,5 millioner kroner i fjor. Resten av ledelsen lå ikke langt etter.

Med toppsjef Lars Boilesen i spissen tok tok de sju i Opera-ledelsen ut om lag 100 millioner i lønn, opsjoner og bonus i fjor. Dette kan vi lese av selskapets årsrapport, som ble publisert i påsken.

Dermed vil sannsynligvis Lars Boilesen toppe topplederinntektene innen norsk it-bransje i fjor. Lederlønningene i Opera er sterkt knyttet til resultatene. Bare rundt 15 prosent er lønn. Resten er opsjoner og bonus. Opera er for lengst blitt et globalt selskap med lederavlønning deretter. Hele 33 millioner av Boilesens samlede uttak i fjor var knyttet til langsiktige opsjoner.

Finansdirektør Erik Harrell utøvde opsjoner verdt 15,5 millioner kroner. Med lønn og bonus ble den samlede inntekten hans på drøyt 21 millioner kroner.

Rekordvekst

Opera hadde ved årsskiftet 270 millioner mobile brukere. Og nå 85 millioner Android-brukere. Omsetningen nådde i fjor 1,79 milliarder NOK en økning fra året før på 39 prosent. Resultatet EBIT ble på 368 millioner kroner. Fra 2009 til 2013 er selskapets omsetning tredoblet. Det er da også denne kontinuerlige gode utviklingen som gjenspeiler seg i lederlønningene.

Siden toppen i vinter har imidlerid aksjekursen stupt 28 prosent, ifølge Finansavisen. Nå tror et samlet analytikerkorps på kursvekst.

Selskapet hadde ved årsskiftet 1039 ansatte verden over.

Les om:

Regnskap