Husholdningsbok på iPhone

Husholdningsbok på iPhone

Elegant og enkel - slik at du faktisk får lyst til å bruke den.

For å være helt ærlig - det er vel strengt tatt ingen som liker å føre husholdningsregnskap.

Men det er kanskje fordi prosessen er så omstendelig. Du er kanskje mester i Excel, men det går fort med mye tid til bokføringen.

Endelig har det kommet en iPhone-app som løser denne problemstillingen på en usedvanlig elegant og forbilledlig måte.

Vi introduserer: Saver for iPhone.

Skiller seg ut

Appen faller i kategorien av iOS-programmer for produktivitet og effektivitet. Det finnes enkelte som skiller seg ut fra hurven, for eksempel oppgavestyrings-programmet TeuxDeux , den stilige kalenderen Calvetica og nå altså også Saver.

Så hvor blir det av alle pengene dine? Det er riktignok ingen 'kjæreste'-kategori for regnskapsføringen i Saver - men det fine med Saver er at du i tillegg til de 15 forhåndskonfigurerte utgiftspostene (på engelsk) har seks ferdig-definerte underkategorier; og at du i tillegg til dette kan legge til egne sub-kategorier på norsk.

Saver har en egen visningsmodus som viser det samlede forbruket, kategorisert i et fargekodet kake-diagram. Også prosent-andelen på de ulike postene vises. Du har tilgang til historikk årlig, månedlig eller på ukes-basis.

Det du kan gjøre - og som kanskje er litt av poenget med å føre opp utgifter - er å se forbruket opp mot et budsjett. Dette definerer du selv, og Saver vil fortelle deg hvordan du ligger an i forhold til dette fortløpende.

Gratis registrering

Saver er smart nok til å ta backup av dine økonomiske oppføringer i appen. Dette gjør du ved å registrere deg med en konto - gratis og direkte inne i appen. På denne måten kan du også overføre historikken fra en iPhone til en iPad, for eksempel.

Du kan ta notater og bilder sammen med utgiftsposter, og også søke på historikken din.

Versjonen av Saver som ligger ute nå, er den aller første som er lansert, og den mangler mulighet for eksport til andre programmer - noe som kanskje ville vært attraktivt for en del potensielle brukere. Men kanskje i fremtiden...

Også for iPad, takk!

Saver er ikke en universal-app, slik at den må oppskaleres på en iPad-skjerm. Men tanken er at den er bygd for mobilitet, så det er forståelig.

Likevel håper vi at fremtidige versjoner også kommer tilpasset for iPad - som egentlig er det perfekte motstykket til en iPhone, hvor en har en langt mer romslig skjerm å få det store helhetsbilde på.

Saver er elegant oppbygget og lett å bruke - intuitiv og så forbilledlig at den kunne vært brukt i heimkunnskaps-undervisningen i grunnskolen.

Du kan lese mer om Saver for iPhone 1.0 her .

Du kan kjøpe Saver for iPhone for en introduksjonspris på 17 kroner i iTunes AppStore her . Kompatibel med iPhone, iPod touch og iPad. Krever iOS 3.1.3 eller senere.

Regnskap