Kvartalsrykk for Atea

Kvartalsrykk for Atea

Tallene fra tredje kvartal ble lagt frem i dag, og viser at Atea tjener mer både på drift og tjenester.

Atea rapporterer en vekst på 15,6 prosent i driftsinntekter og et driftresultat (EBIT) på 97,6 millioner norske kroner. En vekst på 38,3 prosent fra tredje kvartal i fjor.

Tjenesteinntektene har økt med 28, 8 prosent, inntektene på hardware har økt med 11,1 prosent og softwareinntektene har økt med 18,2 prosent i forhold til fjorårets tredjekvartal.

Norge best på tjenester

Alle de nordiske landene opplever økt resultater, men spesielt Norge gjør det sterkt.

Driftsinntektene i Norge økte til 1,24 millioner, opp 18 prosent. Produktinntektene økte 8,5 prosent og tjenesteinntektene økte med hele 70,5 prosent.

- Jeg er veldig glad for å se den sterke veksten i tjenesteomsetning. Den fortsatte veksten i denne marginen er viktig for vår økt lønnsomhet fremover, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Atea.

Resultat før skatt og avgifter (EBITDA) endte på 55,2 millioner norske kroner, opp 43,9 prosent fra samme periode i fjor.

I Sverige økte driftsinntektene med 22,7 prosent til 1,25 millioner norske kroner. Produktinntektene økte med 22.7 prosent og tjenesteinntektene økte 22.4 prosent. EBITDA for tredje kvartal endte på 31,0 prosent, opp 6,2 prosent.

Flere oppkjøp

I tredje kvartal annonserte Atea oppkjøpet av selskapene Fotophono i Norge og Uab Elsis it i Litauen.

Atea har investert betydelig i it-infrastrukturløsninger, slik som Unified Communications, virtualisering og Cloud Solutions. Selskapet vil fortsette å ha fokus på dette området fremover.

- Med kontinuerlig høye ambisjoner og et fast fokus på kostnader og EBITDA-margin, er målet å levere videre vekst og fortjeneste. Vi opprettholder ambisjonen om å nå våre 2011-planer basert på lokale valutaer, sier Hougesen i pressemeldingen.

Les om:

Regnskap