Media Markt tapte 187 millioner

Media Markt tapte 187 millioner

Millionene fortsetter å fordufte fra Media Markt-kjedens regnskaper, men finanssjef Christian Schrahe er likevel fornøyd med utviklingen.

Etableringen av Media Markt har kostet store penger til tross for at flere av varehusene allerede har vært på det svenske markedet i flere år.

Når siste års resultatregnskap presenteres, viser dette at selskapet satt igjen med et tap på 187 millioner svenske kroner. Regnskapet ble avsluttet per 30. september.

Fornøyd med tap

Kjeden selv er imidlertid glade for at de tapte mindre penger enn året før.

- Vi er veldig forrnøyd med at resultatet har blitt så mye bedre, sier finanssjef Christian Schrahe til den svenske nettavisen it24.

2009-tallene viser til sammenligning at kjeden tapte 323 millioner kroner. Altså er underskuddet redusert noe, rettere sagt med drøye 43 prosent.

Tar selvkritikk

I et intervju med avisen market innrømmer Schrahe at de har gått litt hardt ut på markedet.

- Vi må konstatere at en del åpninger har blitt dyre, sier han.

Taper mest i Stockholm

De største tapene er det butikkene i Stockholnm som står for. Av 22 butikker står de tre butikkene i hovedstaden for over 40 millioner av tapet. Schrahe prøver å bortforklare situasjonen.

- I Barkarby finnes det en forklaring, der har det skjedd en ombygging. Heron City er jeg veldig optimistisk til. Der har varehussjefen gjort en bra jobb, sier han.

Det er kun butikkene i Norrköping og Högsbo som går i pluss med henholdsvis 1,8 millioner svenske kroner og 1 million svenske kroner i pluss.