Privatregnskap på iPhone

Privatregnskap på iPhone

Svensk regnskapsprogram i (nesten) norsk språkdrakt.

Et svensk firma har utviklet et lite regnskapsprogram for iPhone som også fungerer bra på norsk.

Det dreier seg om et enkelt program, «Mina utgifter», som brukes til å registrere daglige utgifter til husholdning, transport, boutgifter og så videre.

På App Store fremstår programmet som svensk, men når det installeres på en norsk iPhone, kommer programmet opp i norsk språkdrakt, inkludert norsk programnavn: «Mine utgifter».

Mange kategorier

Utgiftene som man registrerer, kan i utgangspunktet lagres under følgende kategorier: bolig, fornøyelse, husholdning, kjøretøy, kommunikasjon og andre utgifter.

Hver kategori består av en rekke underkategorier. Under fornøyelse finner man for eksempel ferie, hobby, kaffe, pub og restaurant.

Man finner også bio her, men det er vel en misforståelse av den svenske utvikleren å tro at vi bruker det ordet på norsk. Her til lands går vi på kino.

Men brukeren kan selv redigere kategorivalget og tilføye sin egne, så noe stort problem er det jo ikke.

Programmet består av fire hovedvinduer. «Oversikt» gir en grafisk fremstilling av utgiftsbildet for siste uke, måned eller år. «Utgifter» er en listefremstilling over de registrerte utgiftene per dag, med summen i bunnen. «Kategorier» er stedet du går til for å redigere kategori-sammensetningen. «Eksport» gir deg mulighet til å eksportere dataene til Excel 2007 eller som CSV- eller HTML-fil. Her kan du spesifisere hvilken periode som eksporten skal omfatte.

Dette savner vi

Det vi savner etter en kjapp gjennomgang av programmet er muligheten til å koble utgiftene til forskjellige konti, som kontanter, bankkort og kredittkort. Det ville ha gitt bedre oversikt over hvordan det egentlig står til med privatøkonomien.

Dessuten hadde det vært nyttig med et budsjett, slik at man raskt kunne ha sjekket status i forhold til hva man har å rutte med.

Men vi innser at disse ønskene ville ha gjort programmet til et mye større og mer komplisert program enn det er i dag. En del iPhone-brukere vil sikkert finne nytte i programmet slik det fungerer nå.

Du får kjøpt programmet hos Apples App Store for 11 kroner.

Regnskap