Q-Free klapper for rushtidsavgift

Q-Free klapper for rushtidsavgift

Q-Free har lagt fram et svekket resultat. Nå håper selskapet bak Autopass på Regjeringens foreslåtte rushtidsavgift i Bergen og hjembyen Trondheim.

Q-Free hadde en omsetning på 107,8 millioner kroner i andre kvartal 2007, som er 3,6 millioner kroner høyere enn i andre kvartal 2006. Omsetningen i første kvartal 2007 var 92,0 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBIT) for konsernet ble i Q2-07 NOK 7,2 mill. (6,7 prosent) mot NOK 22,0 mill. (21,2 prosent) i samme periode i fjor. " Resultatet i Q2-06 var positivt påvirket av avslutning av større prosjekter med gode marginer", er Q-frees forklaring på nedgangen i resultatet .

Stor aktivitet

Resultatforbedringen sammenlignet med Q1-07 skyldes derimot høyere forretningsvolum. Markedsaktiviteten er større enn på lenge, og det har i løpet av kvartalet vært positiv fremdrift i flere av de større prosjektene, melder Q-free, som i sin rapport beskriver en rekke internasjonale prosjekter som selskapet er inne i.

I tillegg mottas Regjeringens forslag om en rushtidsavgift i Bergen og Trondheim naturlig nok positivt i selskapet som dominerer leveranser til elektroniske bomringsystemer i Norge.

- Vi forventer fortsatt god aktivitet i markedet. Senest denne uken var det i nyhetene at Regjeringen var villig til å betale for at Bergen og Trondheim skal innføre rushtidsavgift. Den svenske regjeringen gjorde etter godkjenning i Riksdagen rushtidsavgiften i Stockholm permanent fra 1. august 2007, et system som er levert av IBM og Q-Free, sier konsernsjef Øyvind Isaksen i en pressemelding.

Storby-vekst

Flere storbyer, deriblant København, Amsterdam, Roma, Milano, Singapore og Santiago, vurderer rushtrafikkavgift og systemer for dette. Denne trenden kan få stor betydning på sikt, tror Isaksen

Ettersørselene etter brikker har vokst med 40 prosent siden første halvår i 2006.

- Det har også vært bevegelse i større pågående infrastrukturprosjekter i andre kvartal, men positive utfall her vil først få betydning for omsetningen i 2008, sier Isaksen.

Regnskap