Rekordkvartal for EMC

Rekordkvartal for EMC

Datalagringsgiganten EMC leverte rekordtall for fjerde kvartal, og klarte dessuten fint å innfri analytikernes forventninger.

Datalagringsgiganten EMC melder om en rekordsterk utvikling i fjerde kvartal, både på topp- og bunnlinjen.

Både kvartalsresultatet og selskapets egne estimater for 2011-omsetningen ligger dessuten i overkant av hva analytikerne har regnet med, viser tall ifølge Reuters.

Den sterke resultatutviklingen blir tolket som et klart tegn på økt investeringsvilje innen teknologisektoren.

Bedre enn ventet

EMCs omsetning steg til 4,9 milliarder dollar i fjerde kvartal, en oppgang som tilsvarer 19 prosent i forhold til samme periode året før. Til sammenligning viser Reuters-estimater en forventning om 4,8 milliarder dollar i omsetning i perioden.

Selskapet melder om kraftig vekst for samtlige av sine produktlinjer, både innen lagring, sikkehet og virtualisering.

Helårstallene for 2010 viser at selskapet omsatte for 17 milliarder dollar, også dette rekordhøyt. Omsetningen økt med 21 prosent i løpet av året.

Ser vi på den regionvise omsetningsfordelingen, ser vi at USA, som representerer mer enn halvparten av selskapets omsetning, økte med 20 prosent. Innen EMEA var tilveksten noe svakere, her med 16 prosent. Asia og Japan økte med 30 prosent, mens den latinamerikanske virksomheten vokste med 34 prosent.

Bunnlinje som innfrir

Bunnlinjen viser en utvikling som om mulig er enda mer gledelig en omsetningsveksten. Nettoresultatet steg til 629 millioner dollar i kvartalet, godt over fjorårets Q4-resultat på 391 millioner dollar. Fordelt per aksje gir det et resultat på 42 cents, én cent mer enn analytikernes forventninger, ifølge Reuters-estimatene.

VMware og cloud

Resultatene kommer rett etter at VMware rapporterte som resultatdobling og en omsetningsvekst på 37 prosent. Den gode utviklingen for VMware er medvirkende til den gode utviklingen i EMC, siden sistnevnte eier en majoritetsandel i selskapet.

EMC regnes også å være blant selskapene som nyter godt av den økende fokusen rundt cloud computing og betydningen denne teknologien antas å få for bransjen fremover. I løpet av det siste året har EMC-aksjen steget rundt 37 prosent.

Frisk guiding

Fremtidsutsiktene er etter hva EMC regner med også lyse ut. Selskapet regner med en omsetning på 19,6 milliarder dollar i 2011, godt over Wall Street-analytikernes forventning om 19 milliarder dollar.

Les om: