Resultatløft for E-vita

Resultatløft for E-vita

E-vitas satsing på integrasjon og Oracle-teknologi har gitt resultater det siste året.

E-vitas resultatfremleggelse for 2010 viser vekst i såvel omsetning som resultat før skatt.

I et marked som fremdeles var preget av finanskrise, økte resultat før skatt med 32 prosent til 5,4 millioner. Omsetningen økte med 11 prosent til 45,5 millioner kroner. Resultatmarginen økte fra 10 til 12 prosent.

- Vi har henter ut riktige marginer, over en sunn drift, i et marked som passer oss godt. Det gjør oss både konkurransedyktige og solide i en tid der vi opplever økt etterspørsel, sier salgsdirektør Thomas Andersen i en melding fra selskapet.

Selskapet har satset bevisst på å bygge kompetanse på integrasjon og Oracle-teknologi, og ble som første nordiske konsulentvirksomhet sertifisert som Oracle SOA Specialized Partner i fjor høst. Satsingen har allerede gitt resultater, inkludert en nyvunnet rammeavtale med Posten og økte leveranser til eksisterende og nye kunder.

- Vi håper og tror at rammeavtalen med Posten gir god uttelling framover. Mest av alt viser den at E-vita har etablert en posisjon som en betydelig aktør på portal, SOA og mellomvare, sier Andersen.

Skysatsing

Flere trender i markedet rundt tilgjengelighet og levering av tjenester passer selskapet svært godt.

- Trenden mot tjenester i den såkalte skyen gir to positive effekter for selskapet. På den ene siden kan vi levere portalen vår i skyen gjennom det nyetablerte datterselskapet Iknowbase Solutions, sier Andersen.

- Like viktig er det at skyen aktualiserer spørsmålet om hvordan applikasjoner skal integreres. Vi opplever at vår kjernekompetanse blir viktig på et høyere nivå i ledelsen enn tidligere.

En annen viktig trend er økt bruk av nye terminaler som smarttelefoner og lesebrett. Selskapet melder om stor interesse for at portalrammeverket Iknowbase gjør funksjonalitet og informasjon i intranettet automatisk tilgjengelig på alle nye terminaler, og jobber med flere konkrete prosjekter på dette området.

Les om: