Telenor tjente 2,8 milliarder kroner

Telenor tjente 2,8 milliarder kroner

Jon Fredrik Baksaas styrer et konsern som soper inn penger. Telenors bunnlinje ble mer enn doblet i første kvartal, godt hjulpet av flere millioner nye abonnenter.

Telenor-konsernet med Jon Fredrik Baksaas i spissen har i dag presentert tall for første kvartal - svært solide tall.

Regnskapet viser at konsernet fortsetter å tjene gode penger i perioden, godt hjulpet av en solid vekst i antall mobilabonnenter.

Abo-basen vokser

Med en organisk omsetningsvekst på drøye syv prosent, ble de samlede driftsinntektene for kvartalet 24,1 milliarder kroner. Organisk omsetningsvekst er definert som omsetningsvekst justert for effektene av oppkjøp, valutaeffekter og andre faktorer som kan påvirke driftsinntektene.

Konsernet trekker blant annet frem et tilskudd på ni millioner mobilabonnenter i perioden som en viktig bidragsyter til utviklingen.

Bunnsolid drift

Det ordinære driftsresultatet steg dermed til 3,65 milliarder kroner, opp fra 3,19 milliarder kroner på samme tidspunkt ett år tidligere. Brutto driftsmargin ble 30,5 prosent, marginalt ned fra fjorårets 32 prosent.

Bunnlinje nær tredoblet

Justert for finansposter satt konsernet dermed igjen med et nettoresultat som vokste til 2,79 milliarder kroner i perioden, mer enn en doblig fra fjoråret da konsernet satt igjen med en netto på en drøy milliard kroner i perioden. Denne bunnlinjen betyr også at selskapet noterer seg en fortjeneste per aksje som er nær tredoblet fra fjoråret til 1,71 kroner.

Tror på fortsatt vekst

Telenor velger også opprettholde den guidingen som tidligere er gitt i forbindelse med de videre fremtidsutsikter. Det betyr at konsernet regner med en ren omsetningsvekst på fem prosent og en brutto driftsmargin på 31 prosent for inneværende år.

Les om: