Tøft marked for nisjedistributør

Tøft marked for nisjedistributør

Presentations Data byttet strategi etter resultatfallet i 2009, men sliter fortsatt med å tjene penger.

I 2008 endte årsresultatet til selskapet på 4,7 millioner kroner. Året etter tjente de 386 000 kroner. En resultatnedgang på hele 92 prosent. Dessverre for selskapet ble det heller ikke bedre i fjor. Resultatet etter skatt endte så vidt i pluss med 53 595 norske kroner.

Strategiske samarbeid

Presentations Data er fortsatt nisjedistributør av projektorer, skjermer og tilhørende relevant utstyr til forhandlere i Norge, men har valgt å satse mer mot løsningssalg og integrasjon.

- Vårt største enkeltstående oppdrag i fjor var Høgskolen i Vestfold med en totalramme på cirka fjorten millioner kroner. Vi hadde også andre store oppdrag hos ulike skoler, for flere fylkeskommuner, hos bank og forsikring og for statlige myndigheter. Flere av disse oppdragene ble løst i strategiske samarbeid med forhandlere. Ved forrige korsvei var det nettopp det jeg ønsket å belyse da jeg sa at vi satset mer mot løsningssalg og integrasjon, sier Mikael Ekblom til IT-Bransjen.

Selger sin erfaring

Til tross for et dårligere årsresultat viser tallene for 2010 at det er håp for selskapet. Omsetningen har økt fra 84,7 millioner i 2009 til 90,9 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet økte med 28,3 prosent fra 509 888 kroner til 654 469 kroner i fjor.

- Jeg har sett at vi er svært gode på kunnskapsdeling og til å selge inn vår lange erfaring og vår gode kundeservice. Med denne strategien satser jeg på at Presentations Data også i fremtiden vinner og får gjennomføre vårt markeds største oppdrag, sier Ekblom.

Flere oppdrag i høst

Målet er likt i år som i fjor, selskapet ønsker at omsetningen skal over 100 millioner igjen. I toppåret 2008 endte omsetningen på 122 millioner kroner.

- 2011 har så langt vist seg bedre enn tilsvarende periode i 2010. Vi har også store ordrer som skal gjennomføres nå etter sommeren så vi tror at vi dette år klarer målet på 100 millioner i omsetning, avslutter Ekblom.

Les om: