Tracetracker er konkurs

Tracetracker er konkurs

Norsk programvare for matsporing tapte 150 millioner kroner før eierne sa stopp.

Norske Tracetracker utviklet et it-system for å spore innsatsfaktorene i matvarer hele veien til forbrukeren.

Selskapet hadde flere store kunder i inn- og utland og siktet mot London-børsen AIM med markedsverdi på 300 millioner i fjor vinter. Men nå er selskapet konkurs, melder Finansavisen. Eierne satte ned foten etter blodrøde tall.

- Vi har forsøkt helt frem til siste time. Det var bare vekslepenger vi behøvde. Kun 200.000 euro i brofinansiering frem mot en større emisjon som har vært planlagt i lengre tid. Denne skulle være på rundt tre millioner euro i første omgang. Dette skulle gå til å internasjonalisere, sier styreleder Knut Jørstad til Finansavisen.

Minus

Selskapets regnskap er ikke til å smile av. I fjor var det 42,7 millioner i minus og året før 32,3 millioner. De to årene før det igjen var det henholdsvis 18 og 19 millioner minus. Så langt i år har det også vært underskudd.

- Selskapet har blitt tilført mellom 10 og 15 millioner euro i egenkapital, sier Jørstad.

Tracetracker hadde ved slutten av fjoråret stor gjeld og negativ egenkapital på 35 millioner.

Hemsko

Jørstad forteller at investorene har hatt «forskjellig grad av tålmodighet».

- Produktene virker og har fått priser og er høyt anerkjent blant selskaper i verden. Det er ikke der det er feil. Å komme fra Norge er jo en hemsko når man skal i gang med kommersialiseringen, sier han til Finansavisen.

Les om:

Regnskap