Reisekino, arbeidsplass og sikleobjekt

Reisekino, arbeidsplass og sikleobjekt

ÅRETS BESTE PRODUKTER: Tror du nissen trekker en pc opp av sekken i år, får du håpe det er en Lifebook P7010. Så har han i det minste ikke forløftet seg.
1,3 kilogram bærbar pc går det an å dra på. Når den i tillegg har den lekreste brede skjermen kombinert med et utmerket tastatur og lengelevende batteri, er det til å få vann i munnen av. Særlig når teknologien er pakket sammen så praktisk og vakkert som den er i Fujitsu Siemens Lifebook P7010.

Den tysk-japanske pc-kjempens avdeling på Linderud hevder P7010 er i lommeformat. Men så store lommer har bare lommetyver eller folk med hekk som en trailer. Skjønt du skal være i besittelse av litt mer enn lommerusk om du skal kjøpe en selv -- rundt tyve laken koster herligheten.

Full kino

Mens slike gjenstander som får plass i innerlommen kan vise en slags video, er P7010 som en kinosal i forhold. Skarp og lyssterk skjerm i 16:9-format og overraskende bra lyd gir full filmopplevelse på flysetet, i baksetet eller hvor du velger å la deg underholde.

Og du får i hvertfall med deg et par filmer før batterialarmen går. Er du flink og justerer bakgrunnsbelysningen, får du opptil syv og en halv time med velfungerende pc. Setter du inn ekstra batteri, skal den strømgjerrige prosessoren prosessere i over ti timer.

Når du ikke lar deg underholder til døde, skal det gjerne jobbes litt også. Og P7010 er en trivelig arbeidsplass. Siden skjermen er så skarp, får du faktisk plass til flere regnearkkolonner enn på en vanlig bærbar. Eller flere vinduer, eller mer tekst. Skrevet får du også gjort; tross mindre størrelse er tastaturet på P7010 bedre enn de fleste bærbare jeg har prøvd.

Med alt

Litt dumt at Fujitsu Siemens holder seg til styreplate for å kontrollere markøren, noe som etter min mening gjør det nødvendig med reisemus i tillegg. Apropos tillegg: Bluetooth er utrolig nok ikke innebygget.

Likevel kaller jeg denne pc-en komplett. Den har to usb 2.0 porter, så med en liten Bluetooth-pinne i den ene, er den det. Komplett med lesere for de fleste minnekort. Her er nettverk med tråd og uten, modem, S-video utgang til tv-en, SPDIF-utgang til digitalt lydanlegg og Firewire.

Prisen er altså rundt 20.000 kroner. Standard minne er 512 megabyte, slik det skal være, og det er plass til en gigabyte. Gigabyte-antallet på disken er 60 eller 80. Det holder lenge. Lenge nok til at jeg erklærer dette for årets pc. Og dermed pakken du er villig til å slåss med nissen om.