ROMPROGRAM: Kongsberg Gruppens sommerprosjekt «Starburst» er selskapet første prosjekt innen romteknologi der flere norske selskaper er involvert. (Foto: Kongsberg Gruppen)

ROMPROGRAM: Kongsberg Gruppens sommerprosjekt «Starburst» er selskapet første prosjekt innen romteknologi der flere norske selskaper er involvert. (Foto: Kongsberg Gruppen)

Rekordmange kvinnelige teknologer

Kongsberg Gruppen melder om solid økning av kvinnelige teknologistudenter på sommerjobb i selskapet.

Teknologikonglomeratet Kongsberg Gruppen er ett av mange norske selskap som tar inn studenter på høyere utdannelse til sommerjobb. I år opplyser selskapet at de hadde 1500 søknader til de 113 plassene som ble tilbudt. Blant de heldige utvalgte var det i år 46 kvinner, noe som er opp 11 prosent i forhold til fjorårets utvalg.

— Vi er glade for at så mange talentfulle mennesker oppsøker Kongsberg Gruppen for en relevant sommerjobb. Det er også gledelig at kvinneandelen blant søkerne har fortsatt å øke, til den grad at i år er nesten annen hver sommerstudent kvinne. Vi tror fullt og fast at mangfold på arbeidsplassen øker verdien, og vi ønsker å spille en nøkkelrolle i å oppmuntre enda flere kvinner til å velge teknologiorienterte studier, sier Geir Håøy, toppsjefen i Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Populære prosjekter

Selskapet tilbyr to forskjellige typer sommerjobber: Arbeid på et spesifikt prosjekt, eller en sommerjobb i en teknisk avdeling. Det er prosjektene som trekker flest søkere. I år var det prosjekter i selskapene Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence Systems som var mest populære, der 482, respektive 449 studenter søkte plass.

— Studentene møter spennende og relevante utfordringer under de åtte uker lange programmene, der de jobber med spesifikke prosjekter og oppgaver under tett oppfølging av våre teknologer. Vi lærer mye av deres friske kunnskaper, og de forskjellige tilnærmingene de bringer til teknologiske spørsmål. Det er morsomt og spennende å se hvordan de utfordrer oss, sier Håøy.

Romprosjektet «Starburst»

Kongsberg Gruppen har til en hver tid en rekke prosjekter gående, mange av dem over flere år. I år ble et nytt spesialisert sommerprosjekt fokusert på romvirksomhet lansert, under navnet «Starburst». Dette er et samarbeidsprosjekt mellom flere norske selskap innen luftfart, og som kulminerer med slippet av en ballong som skal høyt opp i atmosfæren med en liten nyttelast for maritim overvåking i august. Totalt 15 studenter har blitt plukket ut til å delta i dette prosjektet.

— Starburst-prosjektet er ett av mange spennende muligheter. Det vil være vårt første sommerprosjekt for studenter som har med rommet å gjøre. Studentene som jobber på prosjektet vil også jobbe med flere selskaper innen norsk luftfart, noe som betyr at de må jobbe sammen mot det endelige målet. Dette formatet er svært likt måten vi jobber i Kongsberg Gruppen hver eneste dag, avslutter Geir Håøy, toppsjef i Kongsberg Gruppen.

Sjekk rekrutteringsvideoen for prosjektet her.