Rekordhøy bredbåndsbruk

Fire av ti Bluecom-kunder bruker sin bredbåndsforbindelse mer enn 30 timer i uken. Nesten 60 prosent bruker den mer enn 20 timer i uken.
BlueCom har gjennomført en spørreundersøkelse blant 2000 tilfeldig valgte kunder, og resultatet er overraskende, skriver selskapet i en pressemelding.

41 prosent av kundene svarer at de i gjennomsnitt benytter bredbåndet mer enn 30 timer i uken, og 58 prosent svarer at de tilbringer mer enn 20 timer i uken på internett. Kun 14 prosent svarer at de benytter internett mindre enn 10 timer i uken.

Undersøkelsen viser at fortsatt benyttes bredbåndet i stor grad til e-post, nettaviser, informasjonsinnhenting og nettbank, men aktiviteter som chatting og Internett-spill tar stadig større del av tiden på Internett.

Relativt få svarer at de bruker mye tid på nedlasting av programvare, musikk og film.

- Undersøkelsen viser at tilgang til bredbånd med fri bruk gjør at vi bruker internett betydelig mer enn tidligere. At så mange som 41 prosent av de spurte bruker bredbåndet mer enn 30 timer i uken er oppsiktsvekkende, sier administrerende direktør Eirik Lunde.