Rekordoppløsning og to personligheter

Rekordoppløsning og to personligheter

Samsung Ativ Q kjører både Windows 8 og Android.

Hybrid-pc-løsninger står i fokus hos de fleste pc-produsentene om dagen. Hva produsentene velger å prioritere varierer. En del løsninger vil være mer vanlige bærbare pc-er der for eksempel skjermen kan snus for å konvertere til et nettbrett, mens andre løsninger er mer vanlige nettbrett som dokkes mot et tastatur.

Samsungs nye Ativ Q kan sies å være av den førstnevnte typen og har en konstruksjon som kan minne om blant annet Sony Vaio Duo 11, Acer R7 og Toshiba U920t . Vekten er på 1,29 kilo og skjermstørrelsen på 13,3 tommer.

LES OGSÅ:

Den viktige Intel Core-generasjonen

Ativ Q er basert på fjerde generasjons Core i5-prosessor fra Intel - disse prosessorene også kjent under kodenavnet Haswell. Sentrale spesifikasjoner ellers er blant annet 4 gigabyte minne og 128 gigabyte SSD, samt at skjermen har en oppløsning på hele 3 200 x 1 800 punkter. Dette markedsledende og en høyere oppløsning enn det konkurrentene så langt har hatt på større skjermer.

I tillegg til styrepinne plassert midt i tastaturet og berøringsskjerm, kan man også styre Ativ Q via medfølgende penn. Av tilkoblinger finner man to usb-porter, HDMI, micro-SD-kortleser og kablet nettverk via medfølgende adapter. Samsung oppgir at batteritiden skal være på opptil ni timer.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Yoga 13: Forvandlings-pc

Windows og Android

Samsung vil levere Ativ Q med både Windows 8 og Android 4.2.2 installert - dette i likhet med Asus sin Transformer Book Trio som nylig ble presentert. Snarveier til Android-apper kan opprettes i Windows og man kan raskt hoppe mellom de to operativsystemene. Det er også tilrettelagt enkel datautveksling mellom de to operativsystemene.

Ativ Q er forventet å være tilgjengelig i butikkene til høsten. Antydet pris er 13 000 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: Microsoft Surface Pro - Enda smartere nettbrett fra Microsoft