Retro-design på digitalkamera

Retro-design på digitalkamera

1960-tallet inntar elektronikken. I kjølvannet av suksessen med Tivoli-radioene kommer Sanyo med et kamera som gir helt andre assosiasjoner enn megapiksler.

Xacti S6 fra Sanyo blander klassisk kameradesign med nostalgisk preg med moderne fototeknologi: det er et kraftig digitalkamera med 6 millioner bildepunkter og optisk 3x-zoom.

En helt ny "Touch Sensor" utviklet av Sanyo skal gjøre at Xacti S6 stiller bildet skarpt på rekordtid. Kameraet er plassvennlig med målene 93,1 x 60,5 x 27,1 mm.

Fokuseringen settes i gang allerede ved den letteste berøring av sensoren. Med et dempet "pip" og en lysende LED-lampe signaliserer Xacti S6 at fokuseringen er utført. Ved hjelp av ni målepunkter i autofokussystemet er det også mulig å ta skarpe bilder av motiver som ligger utenfor bildesentrum.

De ni målepunktene dekker en stor del av bildeområdet, og fokuserer automatisk på hovedmotivet. Fotografen kan eventuelt også få opp et sentralt AF-målepunkt på LCD-displayet, og selv bestemme hvilket motiv det skal stilles skarpt på, skriver Sanyo i sin pressemelding.

Forkrommet

Den forkrommede optiske 3x-zoomen i høyverdig optikk gjengir selv de minste detaljer i stort format: I makromodus stiller kameraet skarpt på en avstand på bare fem centimeter.

Det 2 tommer (5 cm) store LCD-displayet på baksiden av Xacti S6 gir overblikk over de lagrede bildene. Her vises også menyen, samt tips og forklaringer i hjelpefunksjonen. Det finnes også en rekke automatiske eksponeringsprogrammer.

I tråd med kameraets nostalgiske retro-look kan man også legge svart-hvitt- eller sepiaeffekter på bildene eller andre effekter ved hjelp av fargefiltre.

Også video

Kameraet har også en videofunksjonen med en oppløsning på 320 x 240 pixler (QVGA) eller 160 x 120 pixler ved 15 bilder per sekund.

For at man skal kunne ta mange bilder, ta opp lange filmer og hente frem de lagrede dataene gang på gang, fungerer Xacti S6 ikke bare med oppladbare NiMH-batterier med lang holdbarhet, men også med vanlige 1,5 V-batterier (AA). Kameraet kan dermed "få påfyll" i en hvilken som helst kiosk.

Veiledende utsalgspris blir 2.200 kroner og Xacti S6 kommer i salg i oktober.

Produktfakta:

* Touch Sensor for rask fokusering
* 9-punkters autofokussystem
* Supermakromodus med minsteavstand på 5 cm
* Optisk 3x-zoom med 35–105 mm
* Opptaksmodi: enkeltbilde, serieopptak, bilde i bilde-funksjon, passbilde
* Filtre: svart-hvitt, kosmetikk, sepia, skarphet, fargemetning
* Seriebildefunksjon: 4 bilder med en oppløsning på 6 megapixler med 1,3 fps
* Digitale videoopptak i formatet 320 x 240 (QVGA) eller 160 x 120 pixler ved 15 bilder per sekund uten lyd
* Hvitbalansering: automatisk eller 5 standardinnstillinger
* Selvutløser: 2 eller 10 sekunder
* Kameraet fungerer med oppladbare NiMH-batterier og vanlige 1,5 volt-batterier (AA)
* Lagringsmedium: internminne med 15 MB og SD/MM-kort
* Sanyo Software Pack: Motion Director SE 1.1, Ulead Photo Explorer 8.5, QuickTime 6.5
* Mål: 93,1 x 27,1 x 60,5 mm
* Vekt: 124 g (uten batteri)