Den rette cv-en

Den rette cv-en

Leder i Computerworld 36, 29. oktober 2004
Ementor trenger ny toppsjef. Alle er nå enige om at denne personen trenger solid bransjekunnskap. Men det er ikke nok. Den nye konsernsjefen må ha solid ryddebakgrunn, erfaring med børsnoterte selskaper og internasjonal erfaring, spesielt fra Sverige og Danmark. Pluss minst et par suksesser i lommen.

At den nye konsernsjefen i tillegg har en utadrettet karisma er viktig for de som holder liv i Ementor, nemlig kundene. Disse faktorene snevrer inn bildet endel, hvis man skal lete i floraen av norske kandidater.

Hvis man i tillegg legger på begrensingen at den nye konsernsjefen ikke skal rekrutteres fra egne rekker, har styret i Ementor en oversiktlig gruppe å forholde seg til.

En opplagt kandidat er dagens HP-sjef Frode Haugli. Han har vært nevnt av flere. At Haugli "tar en Rangnes" er langt fra usannsynlig. Å gå fra et rigid amerikansk system til en oppgave som krever mer egenbruk og kreativitet, samt løfte om bedre uttelling rent økonomisk, kan være interessant.

Å ta roret i Ementor er også et formidabelt utstillingsvindu. Som toppsjef i det utskjelte selskapet, vel og merke hvis man får det til, vil man bli lagt merke til.

Det finnes endel personer i Norge som kunne bekle toppstillingen i Ementor ut fra nevnte egenskaper. Per Bakseter i Tietoenator, Svein Stavelin fra tidligere Avenir, Håvard Larsen i TDC Norge, Kjell Rusti i Steria Norge, Ole Morten Skymoen, nordisk sjef i Siemens Business Services, Tom Ivar Solbakken i Nicator Norge og Kjell Erik Tenold i Telenor er noen.

Outsideren er Christian Thommessen. Den gamle IBM-sjefen er for øvrig styreformann i Kistefos som er største eier i Ementor. Et operativt comeback for Thommessen ville nok skapt liv i Ementor.