Retten ba om mer tid i Oracle-saken

De føderale amerikanske myndighetene har bedt om mer tid for å vurdere Oracles fiendtlige bud på Peoplesoft

Myndighetene meldte mandag at de vil trenge mer tid for å vurdere om et eventuelt Oracle-kjøp av Peoplesoft vil være i strid med USAs lovgivning mot konkurransevridning (anitrustloven).

Oracle er ikke overrasket, siden budet er stort og Peoplesoft selv har inne et bus på J.D Edwards. Oracles bud på Peoplesoft lyder på 6,3 milliarder dollar, og selskapet har antydet at de kan strekke seg litt lenger.

-- Vi er fortsatt optimister og tror justisdepartementet vil komme til at denne transaksjonen ikke er konkurransevridende, og dermed kan sluttføres innen rimelig tid, sier Oracle-talsmann Jim Finn i en pressemelding.

Men i en uttalelse fra Peoplesoft tolkes meldingen fra myndighetene tvert imot som et tegn på at Oracles bud ikke kan godkjennes. Peoplesoft er kommet lenger i sitt oppkjøp av J.D Edwards, og har økt budet i håp om å komme til en snarlig løsning.

Tidligere har analytikere antydet at Oracle neppe står i fare for å komme i en situasjon lik Microsofts i operativsystemmarkedet. Selv om budet er upopulært i Peoplesoft og kontroversielt i bransjen, er tyske SAP fortsatt klar markedsleder i erp-segmentet.

Oracles bud står fram til 7. juli, men selskapet vil trolig forlenge det etter dette.