OPPRYDDING: Det er lenge siden Atea ryddet i sitt danske hovedkvarter på Ballerup, men flere tidligere Atea-ansatte har fremdeles rettssaken foran seg. (Foto: Atea/Torben Klint)

OPPRYDDING: Det er lenge siden Atea ryddet i sitt danske hovedkvarter på Ballerup, men flere tidligere Atea-ansatte har fremdeles rettssaken foran seg. (Foto: Atea/Torben Klint)

40 dager betinget for bestikkelser

Atea-saken i Danmark ruller videre, og nylig har en av de tiltalte fått sin dom: 40 dager betinget fengsel og 60 timers samfunnstjeneste for bestikkelser av offentlig ansatte.

Korrupsjonssaken i Danmark, der flere tidligere Atea-ansatte er tiltalt for korrupsjon og bestikkelser er stadig vekk ikke over. Dette sakskomplekset omtales som «danmarkshistoriens største bestikkelsessak», og i disse dager begynner en ny runde med rettsbehandling.

Denne gangen dreier sakene seg om syv tidligere Atea-ansatte for bestikkelser i perioden 2009 til 2014, der den første dommen nå altså er avsagt.

Betinget fengsel

Sakene som føres nå om dagen skal angivelig dreie seg om seks tidligere salgssjefer og en tidligere direktør, melder våre kolleger i Computerworld Danmark (for abonnenter). Den første dommen i denne gruppen ble altså 40 dager betinget fengsel, i tillegg til 60 timer samfunnstjeneste. Dette var for flere tilfeller av bestikkelser til en ansatt i forsvaret.

Tidligere i år har en annen tidligere Atea-sjef erklært seg skyldig i å ha godkjent forskjellige former for rabatter og utdeling av gaver til offentlig ansatte. For dette ble han idømt åtte måneders betinget fengsel i tillegg til 150 timer samfunnstjeneste.

I fjor ble hovedsakene mot selskapet og toppsjefene i den danske delen av Atea avsluttet, med 10 millioner i bøter til selve selskapet, i tillegg til et forlik som lukket saken for selskapets del.

rettssak