RFID i alle mobiltelefoner

RFID i alle mobiltelefoner

Ericsson mener alle mobiltelefoner har RFID-brikker fra neste år.

Det er sjefen for systemarkitektur i Ericsson, Håkan Djuphammar, som hevdet dette under selskapets eget Business Innovation Forum i Stockholm i slutten av juni.

- Om et år vil stort sett alle solgte mobiltelefoner være utstyrt med det [RFID-brikke]. Det vil være et toveis RFID-samband som innebærer at mobiltelefonen både kan lese RFID og sende egen RFID-informasjon, siteres han hos ZDNet.

Sikkerheten ivaretas gjennom at sensitiv informasjon lagres i SIM-kortet i mobilen. Slik kan mobiltelefonen fungere som adgangskort, nøkler, månedskort på bussen og lignende.

Ericsson bruker et logistikkfirma som eksempel. De har 15000 lagerlokasjoner og 700 forskjellige nøkler. For å løse opp i dette praktiske marerittet, skal hver ansatt få utdelt RFID-telefoner og alle lagerlokasjoner utstyres med RFID-låsløsninger.

Ericsson er ikke alene med disse visjonene. Også hovedkonkurrenten Nokia har kommet med lignende scenarier, mens IBM bruker RFID-brikker rundt sine konsepter om framtidens smarte it-løsninger.