RFID for kyllinger

RFID for kyllinger

Bruken av implanterte ID-brikker i kyllinger kan varsle utbrudd av fugleinfluensa.

Digital Angel er verdens største produsent av identifikasjonsbrikker for dyr. Selskapet foreslår nå at RFID-brikker blir brukt i et varslingssystem for å overvåke fugleinfluensa blant kyllinger.

 

Det er kun mulig å avsløre om et dyr er smittet av fugleinfluensa visuelt, for eksempel ved misfarging av nebb, diaré, nysing eller plutselig død, men ved å bruke biotermiske kretser med RFID-teknologi skal det være mulig å lese av dyrenes kroppstemperatur på avstand.

 

25 milliarder kyllinger

 

Den totale kyllingbestanden anslås til rundt 25 milliarder, men det er ikke meningen at alle de disse broilerne skal utstyres med hver sin RFID-brikke.  

 

Digital Angel foreslår at hver 250. kylling hos de store produsentene får en brikke implantert.

 

Hvis man ender opp med 20 - 30 kyllinger i en flokk som viser en høyere temperatur enn normalt, kan dette være en god nok indikasjon på at noe er galt. På denne måten rekker produsenten å slakte ned bestanden før smitten sprer seg på alvor.

Hunder og katter...og soldater

 

Digital Angel forteller til IDGs nyhetstjeneste at asiatiske helsemyndigheter har vist interesse for løsningen.

 

De biotermiske brikkene har en lengde på ca. 10 millimeter og implanteres i kyllingene med en enkel vaksinasjon. Årlig er det rundt tre millioner hunder og katter som blir utstyrt med en lignende identifikasjonsbrikke fra Digital Angel.

 

Selskapet arbeider også med det amerikanske forsvaret, som er interessert i å bytte ut den klassiske dog-taggèn på soldater med en RFID-brikke.