Rieber & Søn til IBM

IBM og Rieber bekrefter nå at de har inngått en større outsourcingsavtale.
I august kunne Computerworld avsløre at IBM var i ferd med å slå ut både CSC, Cap Gemini og den interne it-avdelingen hos Rieber & Søn i Bergen. Rett før helgen kom bekreftelsen på at IBM Norge har undertegnet en omfattende drifts- og infrastrukturavtale med Rieber & Søn som innebærer at IBM overtar drifting av Riebers sentrale it-systemer i Norge og ved virksomhetene i Nederland, Polen, Tsjekkia, Slovakia, Danmark og Sverige.

Verdien av avtalen er på 98 millioner kroner over fem år. Og i en pressemelding fra selskapet har IBM i tillegg inngått en rammeavtale om fornyelse av pc-parken i Rieber-konsernet.

Avtalen om outsourcing inngås på bakgrunn av en beslutning om å sentralisere driften av Rieber-konsernets informasjonssystemer. Samtidig utrulles SAP R/3, inkludert moduler for regnskap og personal, og Lotus Notes e-post og gruppevare.

Disse tjenestene skal driftes av IBM på en sentral eServer iSeries, med speiling mot ytterligere en iSeries, for maksimal driftssikkerhet og backup. Dessuten skal et eget applikasjonshotell hos IBM på en BladCenter serverfarm drifte Citrix terminaltjenester for fjernbrukere, heter det videre i meldingen.

- Avtalen med IBM kommer som en konsekvens av Rieber&Søns strategi om fokusering på næringsmidler, hvor implementering av SAP som felles forretningssystem i alle enheter er et sentralt element, sier it-direktør Terje Hjertnes.

Arthur Brunvoll, direktør for IBM Global Services i Norge, viser til at avtalen innebærer overtakelse av den sentrale it-driften, inklusive SAP.

- Idet Rieber&Søn ønsker å fokusere på sine kjernevirksomheter, kan IBM på denne måten understøtte dette med en On Demand driftsmodell som gjør det mulig å ta ut driftstjenester etter det aktuelle behov, sier han i pressemeldingen.