Rimelig GPS for iPhone

Rimelig GPS for iPhone

Endelig en fullgod løsning som ikke koster skjorta.

Stort rimeligere GPS-navigasjonsløsning for iPhone enn NAVV skal du lete lenge etter.

Ambisjonen med NAVV GPS-navigasjonsløsningen har vært å levere det vesentlige, og ikke noe tøys. Man kunne bli forledet til å tro at det ville bli en underdimensjonert løsning av det - men NAVV er forbausende komplett.

Les også: Bli grønn med iPhone

Og nevnte vi rimelig? For ikke mere enn 35 kroner (ja, du leste riktig) kan du få en fullverdig bil-navigasjonsløsning med oppdaterte 2010-kart fra TeleAtlas.

Komplette kart og POI (point of interest) lastes ned til, og installeres til telefonen via iTunes. Det betyr at det ikke blir belasting for datatrafikk underveis. Vi finner videre taleinstruksjoner, med mulighet for å laste ned flere varianter.

Også interessepunktet kan lastes ned og overføres til telefonen - og også søkes opp via Google. Systemet gir advarsler for fartsgrenser. Utifra demonstrasjonsvideoen å dømme virker grafikken leselig og relativt oversiktiglig.

Les også: iPhone-basert EL-scooter

Vi har ikke testet løsningen, men den har fått gode anmeldelser i iTunesStore sålangt. Prisen kan være en vesentlig faktor her. Prøv selv - det er ikke de store investeringene det er snakk om.

Du kan lese mer om NAVV for iPhone her . Demonstrasjonsvideo under.

NAVV Scandinavia for iPhone kan kjøpes for 35 kroner i iTunes AppStore her . Nedlastingen er på 328 MB og må skje fra iTunes på en Mac eller PC.

Systemkrav er iOS 3.0 eller senere, og NAVV er kompatibel med iPhone, iPhone 4, iPod touch og iPad (de siste to antakelig via ekstern GPS-antenne). Det er støtte for norsk språk.

PS: Har du en QR-kodeleser (som for eksempel denne) på din iPhone eller nye iPod touch, kan du peke den til denne linken:

qrcode