Ring dvd-spilleren din

Ring dvd-spilleren din

Den nye dvd-opptakeren fra Panasonic kan programmeres fra mobilen.
Japanerne får det til. Igjen.

Har du glemt å programmere spilleren til å ta opp den siste Sopranos-episoden som du ikke får sett fordi jobben har sendt deg på tv-fritt seminar eller dårlige kompiser har lurt deg med ut, er det bare å dra opp mobilen.

DMR-E500H er nemlig grei. Maskinen Panasonic lanserte onsdag har en 400GB harddisk, og lar seg programmere over nettet, også per mobiltelefon. Herligheten kommer i japanske butikker i slutten av september.

DMR-E500H skal ha plass til over 700 timer videoopptak, og viser til fulle noen av mulighetene som dvd-opptak kombinert med harddisk byr på. Er du for eksempel litt seint ute til et direktesendt program, er det bare å spole tilbake så du får sett programmet fra begynnelsen.

Ifølge Panasonic muliggjør DMR-E500H høyhastighetsdubbing fra harddisken til dvd-ram- eller dvd-r-plater. Opptakeren har Ethernet-port og bredbånd-mottaker, som gjør det mulig se på mpeg4-video eller jpeg-bilder på en pc i et annet rom. Å legge et timelangt program over på en dvd-r tar 56 sekunder, hevder selskapet.

Ved hjelp av bredbåndsfunksjonene kan man som nevnt programmere spilleren fra mobilen, men også overføre bilder mellom opptakeren og andre mobile enheter.