Rolig for Telenor og Nera i islamske land

Norske it-bedrifter med forretning i islamske land håper stormen blåser over.

- Vi har ikke fått noen meldinger om noen problemer med våre virksomheter i Pakistan og Bangladesh, sier Telenors informasjonssjef for Asia, Esben Tuman Johnsen, til Computerworld.no

 

Telenor har ikke tatt noen spesielle tiltak etter de voldsomme opptøyene som har vært rettet mot norske diplomatiske baser i Midtøsten. Telenor har omfattende virksomhet i islamske land som Pakistan og Bangladesh.

 

Heller ikke bergensselskapet Nera har opplevd problemer. Selskapet har kontorer i blant annet Pakistan, De forente arabiske emirater og Libya.

 

- Vi har kontor i endel av de landene som har et politisk styresett som er dominert av det islamistiske trosamfunn, sier Helge Skaar i Nera til Computerworld.no.

 

Følger med reiseråd

 

Heller ikke Nera har satt i gang spesielle tiltak, men selskapet holder kontakt med utenriksdepartementet.

 

- Vi følger med på reiseråd og andre anvisninger. Men hittil har vi ikke gjort noe mer enn det, sier Skaar.

 

For begge selskaper gjelder at de fleste som jobber i landene er lokale medarbeidere. Det gjør at sjansen for voldelige utbrudd er mindre, tror begge selskaper.

 

Verken Telenor eller Nera har fått antydning om den politiske betente situasjonen kan ha forretningsmessige konsekvenser.

 

- Det er for tidlig å si noe om det, sier Tuman Johnsen.

 

- Det er vanskelig å svare på det om dette vil få forretningsmessige følger. Men det vi ser ofte i politiske og diplomatiske kriser, er at det er veldig vanskelig når det står på, men at de langsiktige effektene ofte ikke er så store, sier Skaar.