Roper etter entreprenører

Birkeland Innovasjon jakter på folk som kan kommersialisere it-forskning. På dagens First Tuesday roper de etter kandidater.

Selskapets misjon er å hjelpe forskere til å kommersialisere sin forskning, spesielt innen fagfeltene it og biomedisin. I dag står de som medarrangør på First Tuesday på Rockefeller hvor temaet er entrepenørskap og kunnskapsbasert innovasjon.

 

Birkeland Innovasjon ble etablert i 2004, men det er først i år at de vil komme ordentlig i gang med kommersialiseringen av flere selskaper basert på forskning ved Universitetet i Oslo.

 

- Vi har ambisjoner om fire til seks selskapsoppdrag i år, og da mener vi at noen av det må slå til, sier administrerende direktør Frank Larsen.

 

Noen år 

 

Han regner med at det vil ta fire til fem år før de vet om et selskap blir en kommersiell suksess.

 

- Vår jobb er å hjelpe forskerne frem. Strategien vi velger er å finne en entrepenør som jobber sammen med forskerne. Vi velger også å starte selskaper isteden for å drive med lisensiering som er den tradisjonelle måten å kommersialisere forskning på, sier han.

 

Ønsker en forsker å være med inn i det nye selskapet er det fritt frem for det, men det er entrepenøren som skal drive og holde farten i bedriften. Selskapet får et år på seg innenfor veggene til Birkeland før de må ut å klare seg selv.

 

- Vi mener at det er mye bedre å starte en bedrift selv om du har tenkt å lisensiere. Når du da går mot en industripartner blir du betraktet som en seriøs partner. Det er lettere å få i gang ting, sier Larsen.

 

Vil ha folk

 

Men det er ikke lett å få tak i folk til å ta disse selskapene videre. Larsen ønsker å benytte dagens First Tuesday-samling til å spre budskapet.

 

- Det blir et av budskapene på i dag.  Kjære entrepenører, eller dere som tror dere er det, kontakt meg eller oss. Vi vil gjerne ha dere i databasen vår.

 

Noen av de som skal holde innlegg i dag er statssekretær Åge R. Rosnen i Kunnskapsdepartementet, Accenture-sjef Nils Øveraas og tidligere Statoil-sjef Arve Johnsen.

 

Dørene åpner på Rockefeller klokka 17.30 i dag.