Rosing-heder til Opera-Tetzchner

Rosing-heder til Opera-Tetzchner

Håkon Wium Lie tok imot prisen på Opera-gründerens vegne.

Jon S. Von Tetzchner, en av mennene bak nettlesereventyret Opera, ble i dag beæret med Rosingakademiets hederspris 2011. Det var Morten Thorkildsen, administrerende direktør i IBM Norge og stydeleder i Dataforeningen, som delte ut prisen.

- Han er blant Norges mest kjente gründere og har lykkes i verdensklasse, proklamerte Thorkildsen under Dataforeningens prisutdeling.

«Rosingakademiets hederspris deles ut til enkeltpersoner som på en fortjenestefull og betydelig måte har bidratt i utviklingen, markert og preget norsk it-fag og -bransje nasjonalt eller internasjonalt over en lengre periode,» heter det om prisen.

Von Tetzchner var ikke selv til stede, men Håkon Wium Lie mottok prisen på hans vegne og tok seg til og med tid til en aldri så liten sang på scenen. Så kom Tetzchners tale via videoopptak.

- Jeg er stolt, overrasket og det er en stor heder, sier han.

- Verdig vinner

Fornyingsminister Rigmor Aasrud var også til stede under prisutdelingen. Hun mener absolutt årets Rosing-heder går til en verdig vinner.

- Med Opera har han satt spor etter seg internasjonalt og løftet norsk it opp til internasjonal klasse, sier Aasrud til Computerworld rett etter at alle Rosing-prisene er utdelt.

- Hele prisutdelingen viser jo også at det er mye spennende som skjer i norsk it-bransje. Det er fint å se at det blomstrer med firma, aktivitet og engasjement.

Tidligere har it-folk som Yngvar Lundh, Pål Spilling og Dag Belsnes (2010), Georg Apenes (2008), Peter Hidas (2007) og Jon Bing (2006) mottat hedersprisen.

Øvrige vinnere

Det ble også delt ut andre priser i ulike kategorier for 2011. Her er lista:

  • Brukervennlighetsprisen gikk til tjenesten DIB
  • It-sikkerhetsprisen gikk til HDD for sin krypteringsløsning for minnepinner
  • Årets nettsted ble Nki.no
  • Smart it-prisen gikk til videokonferansetelefonkatalogen Seevia (
  • Årets toppleder ble Nils Øveraas i Accenture
  • Kreativitetsprisen gikk til NFC-tastaturet One2Touch

Vi kommer tilbake i morgen med flere bilder og mer snadder fra arrangementet til Dataforeningen.