Runddans med Telenor

Runddans med Telenor

Internett skal gjøre det lettere å ha kontakt med et selskap, ikke vanskeligere.
Det skal være enkelt å kjøpe varer og tjenester. Det kan ingen som selger være uenig i. Internett har bidratt til dette gjennom å gjøre det lettere å både finne og bestille det du er ute etter.

Alt dette har Telenor skjønt. Selskapets web-sider er blitt ganske bra. Å bestille for eksempel adsl over nettet burde være gjennomførbart for de fleste. Hvis du har telefon fra før og ingen spørsmål, vel å merke.

Jeg har ikke telefon, og et par spørsmål. Da blir alt vanskeligere.

Saken er denne: Jeg har flyttet og skal bestille analog telefonlinje og adsl. Telefonlinjen ordner seg etter en rask telefon til kunderservice på 05000. Damen i andre endren er både rask og hyggelig. Adsl er det verre med.

Siden jeg vil benytte meg av tilbudet om å få en mp3-spiller til kroner 1,-, får jeg ikke ordnet bredbånd i samme slengen. Tilbudet gjelder bare ved bestilling over internett, må vite. Ifølge Telenor-damen er det helt andre folk som ordner disse bestillingene.

Men hva hvis jeg lurer på hvilken mp3-spiller jeg får, spør jeg. En ubetenksom mann på kundeservice har nemlig tidligere fortalt at det er tilfeldig hvilken type spiller du får i posten. - Du kan chatte med de rette folkene, forteller damen.

Som sagt så gjort. Problemet er at brannmuren jeg sitter bak tydeligvis ikke liker Telenors chat-løsning. Jeg kommer i alle fall ikke igjennom.

Neste framstøt er å få kontakt via epost. Men hva er adressen?

Forsøk på å fylle ut skjema som gir inntrykk av å sette meg i kontakt med kundeservice fører meg bare tilbake til siden for adsl-bestilling. Nye telefoner til 05000 og til Telenors sentralbord hjelper lite. Ingen vet hvordan det går an å komme i kontakt med dem som steller med internett-bestillinger.

I skrivende stund håper jeg at Telenor ringer meg. Har nemlig "lurt" dem til å tro at jeg lurer på om jeg kan få adsl. Jeg skalnemlig vite hvilken mp3-spiller jeg kan vente meg. Det er tross alt en av grunnene til at jeg velger Telenor. Når jeg ikke kan få Nexgentel, mener jeg. Jeg har så og si vokst opp i butikk. Farfar var en dreven selger helt til han døde, over 80 år gammel. Da jeg begynte som butikk-selger av leketøy og gaveartikler som femtenåring var det farfar som lærte meg opp. - Kom i kontakt med kunden, sa han alltid. - Kunden ser ingenting når han går rundt på egenhånd.

Telenor har litt å lære av min salige bestefar. Kunden har ikke alltid rett. Men kunden har alltid rett til å få svar, helst før spørsmålet er stilt.

Eneste trøst for Telenor er at Tele 2 tar kaka. Der i gården er alternativet til internett å betale fem kroner per minutt for å snakke med en selger. Kanskje Steen & Strøm bør begynne med inngangspenger?