Ruster opp for Ipad-hysteri

Ruster opp for Ipad-hysteri

Apples lesebrett er i ferd med å sette fart på interessen for forretningsapplikasjoner. Det er gode nyheter for konsulentselskapene.

Apple ser ut til å ha truffet spikeren på hodet med sitt nye lesebrett. Interessen for Ipad skal etter hva svenske IT24 erfarer være enorm, hvilket naturligvis er gledelig nytt for Steve Jobs og hans disipler. Men Jobs er ikke den eneste som kan glede seg over det som tilsynelatende ser ut som en sprek utvikling - det kan også de mange konsulentselskapene som nå arbeider på høygir med iPad-bølgen.

Smarttelefon-bølge

En viktig innledning til et mulig Ipad-race er den eksplosjonsartede utviklingen i etterspørselen etter smarttelefoner. Apple har lenge hatt et forsprang med sin tallrike App Store, men nå har også Android-baserte enheter fått fart på mølla. Antall applikasjoner, eller apper, er kraftig økende, og spranget i hva de kan utrede på vei opp. Slett ikke alt er like matnyttig, men det sier i det minste noe om hvilken vei utviklingen går.

- Pendelen svinger

Appenes målgrupper er også i ferd med å vokse, og det er ikke utelukkende fra forbrukerens rekker etterspørselen kommer. Fra konsulentkretser rapporteres det nå om en markant endring i interessen fra selskaper som ønsker å nyttegjøre seg av de mobile mulighetene som åpner seg.

- Pendelen har virkelig begynt å svinge. Det er som natt og dag, sier mobileksperten Andreas Sjöström i Sogetti ifølge avisen.

Det er i hovedsak to ting den økende bedriftsinteressen handler om. Langt flere er nå interessert i å utvikle en applikasjons- eller mobilstrategi. I tillegg er det stadig flere som er i ferd med å identifisere hvilke spesifikke applikasjoner de er interessert i. Og spranget i applikasjonsanvendelsene er stort.

- Først og fremst handler det om hvilke apper som kan medvirke til å bedre kommunikasjonen med kundene, fortsetter Sjöström.

Selv om kundekommunikasjon er et anvendelsesområde som trer klart frem på interesselisten, er det også etterspørsel etter andre typer applikasjoner. For eksempel av typen som gjør det mulig å ta ut deler av et intranett på lesebrettet etter mobilen.

Klar Ipad-effekt

Den finske konsulentgiganten Tieto er blant selskapene som har merket en tydelig Ipad-effekt. Selskapet startet tidlig med et pilotprosjekt med Ipad-programvare for helsevesenet som skal testes ut i løpet av høsten. Samtidig har Tieto registrert økende interesse også fra andre kanter - alt fra medieselskaper til heisprodusenter. Også hos Tieto er det den kraftige økningen av smarttelefoner som har drevet frem interessen for foretaksapplikasjoner, en interesse om ifølge avisen forventes å bli enda større den dagen pekebaserte datamaskiner eventuelt får sitt store gjennombrudd.