Ryktene svirrer før Macworld

Ny bærbar? Plasma-tv? I dag åpner Macworld i San Fransisco. Som vanlig surrer ryktene i Mac-menigheten som fluer på møkkhaugen en glovarm sommerdag.

Hva blir det i år?

Ingen datamesser er mer forbundet med forhåndsrykter enn de årlige Macworld-arrangementene i januar. Hva har Steve Jobs funnet på denne gangen?

I dag er det duket for Mac-sjefens hovedtale, som går av stabelen i kveld, norsk tid. Ifølge Computerworlds amerikanske nettsider er det mest hold i ryktene om en ny bærbar pc.

- Apples bærbare modeller har et desperat behov for en oppfriskning. Det ville derfor ikke overraske meg om vi fikk se en sterkt oppdatert linje av bærbare pc-er, sier analytiker Tim Bajarin i Creative Strategies til Computerworld USA.

Apple annonserte sin overgang far IBMs prosessorer til Intel i fjor. Selskapet har allerede sagt at de første Intel-maskinene skal lansereres innen sommeren. IBook, PowerBook og Mac Mini antas å være de første maskinene som vil komme i Intel-versjon, ifølge American Technology Research.

Men flere analytikere har antydet at det vil komme andre modeller før det, på den eldre G4-prosessoren.

Web-verktøy i Ilife?

Ifølge webstedet Appleinsider skal en lekkasje på Apples egne nettsider i forrige uke, ha røpet at selskapet skal vise fram en ny versjon av mediepakken Ilife, som fra før inneholder programvare blant annet for håndtering av bilder, video og musikk, som Itunes Iphoto og IDVD, og egne musikkopptak (Garageband).

Den nye versjonen skal ha en rekke nye web-verktøy. Webapplikasjonen skal hete Webpages 1.0, og gjør det enkelt å legge innhold fra Ilife ut på egne websider, via maler for dette formålet. Du kan lese mer om dette her.

.Mac

Av andre nyheter som er ventet, er at brukere av .Mac-tjenester skal få en rekke nye tilbud, som å kunne kjøpe domenenavn direkte fra .Mac-applikasjonen. Apple håper på en million .Mac-brukere i løpet av 2006, skriver Appleinsider.

Apple skal også presentere en oppgradering av den relativt nye produktivitetspakken Iwork.

Mer innhold

Det er også ventet en håndfull nye avtaler med forskjellige medieselskaper, for å kunne klarere mer innhold for videoversjonen av Ipod.